Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

2a.jpg
A jövő év elején vehetik birtokba lakói a Szent János Kórház felújított és korszerűsített nővérszállóját. Megújulnak a lakószobák, a társalgók, a vizesblokkok, az elektromos és fűtési rendszer és energetikai korszerűsítés is történik. 
Csaszar_Komjadi_uszoda_atadas_kicsi.jpg
A július 17-én átadott uszodát hét hónap alatt újították fel, a létesítmény korszerűsítése 3,8 milliárd forintba került. A nagyközönség számára szeptembertől látogatható a sportközpont.
korforgalom_Szepvolgyi_kicsi.jpg
Várhatóan az új tanév megkezdése előtt fejeződik be a nyújtott körforgalom építése a Szépvölgyi úton a Zöldlomb utcánál. A mintegy 147 millió forintos beruházást a II. Kerületi Önkormányzat finanszírozza.
A II. Kerületi Önkormányzat pályázatot hirdet a lakosság számára az ingatlanok előtti közterületek gondozása érdekében „Közterületek szépítése a II. kerületben” címmel.
Gázvezetéket építenek július 24. és augusztus 31. között a Gábor Áron utcában a Szilágyi Erzsébet fasor és a Pasaréti út között. A buszokat terelik, a szakaszt egy irányban lezárják.
Újabb fontos szakaszához érkezett a Széllkapu beruházás. A közbeszerzési eljárások lezárultak, így megkezdődhet az ötszáz férőhelyes mélygarázs és a park építése.