Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

Mansfeld_Peter_koszoruzas_2017_kicsi.jpg
Koszorúval tisztelgett a II. Kerületi Önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharcot követő megtorlás legfiatalabb mártírja, Mansfeld Péter emléke előtt március 21-én, halálának évfordulóján.
vadgesztenye_2012_kicsi
A korábbi évekhez hasonlóan az önkormányzat idén is 30 százalékos támogatást nyújt kerületi magánszemélyeknek, illetve társasházi lakóközösségeknek a vadgesztenyefákat pusztító levélaknázómoly elleni védekezéshez.
Bimbo_ut_epitkezes_kicsi.jpg
Toronydaru építése miatt sávlezárásra számíthatnak a Bimbó úton közlekedők március 25-26-án a Buday László utca és az Ady Endre utca eleje között. A szakaszon korlátozott a parkolás, a forgalmat jelzőőrök irányítják.
Négy ütemben folytatják a fővárosi önkormányzat beruházásában a Bimbó út felújítását, amelynek során az Ady Endre utca felső végén körforgalom épül. A munkák a tervek szerint április végéig tartanak majd.
Csengery Antal-díjakat adott át Tarlós István főpolgármester a magyar sajtó napja alkalmából a Városházán március 14-én. A kitüntetett újságírók között volt Ludwig Dóra, a Budai Polgár vezető szerkesztője.
Megújult Vuk, a Mézga család és a Macskafogók otthona. A Hűvösvölgyi úti stúdiót modern technikával szerelték fel, az emlékstúdiót pedig II. kerületi óvodások és kisiskolások ingyen látogathatják majd.