Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

millenaris_kulso.jpg
A 2001-ben átadott régi Millenáris park zöld felületei az elmúlt hetekben újjászülettek. Nagyobb előnevelt fák, formára nyírt növények és örökzöldek, impozáns sövények is helyet kaptak a parkban.  
onkomanyzati_karacsony_kulso.jpg
Feldíszített karácsonyfa, finom uzsonna és sok-sok ajándék várta advent harmadik vasárnapján azokat a kerületi diákokat, akiket közös ünneplésre hívott a II. Kerületi Önkormányzat. 
szentf_kiajanlo.jpg
Újabb II. kerületi egészségügyi fejlesztést jelentettek be december 8-án: a Széher úti Szent Ferenc kórház több mint hárommilliárd forintos támogatással százötven ágyas, komplex kardiológiai rehabilitációs szakkórházzá bővül a következő években. 
Élet-mű = jel-kép címmel nyílt kiállítása a Klebelsberg Kultúrkúriában a 75. születésnapját ünneplő Aba Béla tervezőgrafikusnak.  
A BKK az év végi ünnepek idején az elmúlt években megszokott módon, ugyanakkor több vonalon kedvezőbb menetrenddel biztosítja a közösségi közlekedési szolgáltatást.  
A II. Kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata karácsony közeledtével évről évre hangulatos ünnepséget rendez az intézet dolgozóinak, ahová a kerület vezetőit is vendégül hívják.