Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

szentf_kiajanlo.jpg
Újabb II. kerületi egészségügyi fejlesztést jelentettek be december 8-án: a Széher úti Szent Ferenc kórház több mint hárommilliárd forintos támogatással százötven ágyas, komplex kardiológiai rehabilitációs szakkórházzá bővül a következő években. 
kiajanlo_aba.jpg
Élet-mű = jel-kép címmel nyílt kiállítása a Klebelsberg Kultúrkúriában a 75. születésnapját ünneplő Aba Béla tervezőgrafikusnak.  
kapasKaracsony_devai.jpg
A II. Kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata karácsony közeledtével évről évre hangulatos ünnepséget rendez az intézet dolgozóinak, ahová a kerület vezetőit is vendégül hívják.
A kerületünkben élő időseket ünnepi műsorral és ajándékcsomagokkal köszöntötte a II. Kerületi Önkormányzat adventkor. Idén a Kiss Zenede művészeti iskola növendékei vittek szeretetet és derűt énekükkel az idősotthonokba és a gondozási központokba.
A héten aszfaltozási munkákkal folytatódik a Fény utca felújítása, a gépjárműforgalomban elsősorban szerdán kell számolni fennakadásokkal.
Az adventi időszakban vasárnaponként ingyenes, családi programokkal várja az érdeklődőket a Mechwart ligetbe a II. Kerületi Önkormányzat.