Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

Sorfesztival_kulso.jpg
Remek hangulat, nagyszerű előadók, jókedv és vidámság várta három napon át a sörfesztivál résztvevőit Pesthidegkúton. 
kiajanlo_mobilitas.jpg
A II. Kerületi Önkormányzat az Európai Mobilitási Hét programjaihoz csatlakozva és a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjával együttműködve szeptember 21-én ingyenes kerékpárszervizzel várta a bringásokat.
vigado_tuz_kicsi.jpg
Lángok csaptak fel a hűvösvölgyi Vigadó épületében szeptember 17-én este. A tűzoltókat a II. Kerületi Önkormányzat Városrendészetének szolgálatban lévő közterület-felügyelői értesítették, miközben kimentettek egy embert a tűzből.
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány 25. születésnapja alkalmából a máriaremetei kegytemplom szabadtéri oltáránál celebrált misét Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szeptember 15-én. Az eseményen részt vett Láng Zsolt polgármester is.
Megújulásának újabb fontos állomásához érkezett a Millenáris Park: szeptember közepén hivatalosan is átadták Kelet-Közép-Európa legnagyobb közösségi irodáját, a Millenáris Startup Campust.
A lomtalanítást végző Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF Nonprofit Zrt.) a korábbi évekhez hasonlóan a nyári iskolai szünetet követően tart lomtalanítást kerületünkben SZEPTEMBER 23. és 30. között