Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

HidegkutiFesztival_nagyszinpad.jpg
Augusztus 30-án kezdődik és szeptember 2-ig tart a XX. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál.
MargitKorutVillamos.jpg
 2018. augusztus 11-e (szombat) és augusztus 19-e ((vasárnap) között a Margit körúton villamos vágányépítési munkákat végeznek.
adyliget_park.jpg
Közösségi tervezést követően augusztus 15-én kezdődnek és november végéig tartanak az adyligeti parkban a felújítási munkálatok.
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet lakossági felmérést szervez. A felmérés kérdezői és a dietetikus szakemberek országszerte ezernél több felnőttet keresnek fel, és kérdezik meg táplálkozási szokásaikról, életmódjáról.
Az Önkormányzat idén is folytatja a közlekedési infrastruktúra-fejlesztését. Ennek fontos része az úthálózat felújítása, parkolók kialakítása, járdák építése-felújítása, gyalogos átkelőhelyek kialakítása és forgalomcsillapító eszközök telepítése.
Kerületünk számos hagyományt ápol, amely erősíti a közösségi összetartozást, és szoros szálakkal fűz bennünket lakóhelyünkhöz. Ezt a kötődést kívánta erősíteni az önkormányzat a 2010-ben elindult II. Kerület Kártya-programjával.