Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Hírek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Különleges kerületi tabló a Vízivárosban

2019. szeptember 9.

Szeptember 17-ig látogatható a Vízivárosi Galériában a lapunk archívumából válogató, Budai értékek, budai polgárok című kiállítás.

A tárlaton közel ötven közismert, a II. kerülethez kötődő kivételes ember portréja látható, akikkel az elmúlt években a Budai Polgár hasábjain már találkozhattak olvasóink.


    
A Budai Polgár szerkesztősége mindig is fontos feladatának tekintette, hogy a kerületet irányító önkormányzat hírei, testületi üléseinek döntései, a lakosságot érintő tudnivalók mellett színes és olvasmányos cikkekkel, interjúkkal gazdagítsa a lapot. Az elmúlt években számos művész, tudós, sportoló, pedagógus, orvos vallott arról, hogy miért szereti kerületünket, hogyan inspirálja őket munkájuk során szűkebb környezetük.


A kiállítást Láng Zsolt polgármester nyitotta meg, aki első szavaival megindultságának adott hangot. Kerületünket kivételes helynek nevezte, amely évtizedek óta olyan nagyszerű művészeknek, tudósoknak és sportolóknak ad otthont, akiknek híre messze túlment a kerület, sőt hazánk határain, és akiknek alkotásaira és teljesítményére az egész ország büszke lehet. Mindannyiunk közös céljának nevezte, hogy a „budai értékek” megmaradjanak és gyarapodhassanak.


A tárlat megnyitóján – legnagyobb örömünkre – több fénykép is „megelevenedett”: személyes részvételével emelte az esemény fényét Kiss Mari, Felkai Eszter, Bálint András színművész, Gánóczy Mária, Kass Eszter, Hajnal Gabriella képzőművész, Nagy Judit televíziós újságíró, Cakó Ferenc, a homok­animáció feltalálója, Gelencsér Tímea, akit 2016-ban Magyarország Szépének választottak, Hornyánszkyné Becht Erika zongoratanár, aki több kiemelkedő tehetséget is elindított művészi pályáján, és nem utolsó sorban Bársony Bálint szaxofonművész és zeneszerző, aki a megnyitó közönségét csodálatos játékával is megajándékozta.


A Budai értékek, budai polgárok című fotókiállítást keddtől péntekig 13–18 óráig, szombaton 10–14 óráig lehet megtekinteni a Vízivárosi Galériában (1027 Kapás utca 55.).

Utolsó módosítás dátuma: 2019. szeptember 9. 12:29
<2019. szeptember>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!