Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Hírek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Huszonöt év muzsika

2018. április 16.

Vivaldi hegedűverseny marimbán, Gershwin klarinéton, modern- és néptánc, gyermekkórus és musical-sláger. Csak néhány műsorszám a Kiss Zenede jubileumi koncertjéről, amit az intézmény fennállásának 25. évfordulója alkalmából tartottak.

A rendezvény fővédnöke Láng Zsolt polgármester, védnöke Dankó Virág alpolgármester volt. A koncert elején egy rövid filmösszeállítással emlékeztek a szervezők a zenede életének kiemelkedő pillanataira, és a tavaly nyáron elhunyt alapítóra, Kiss Istvánra.

Ezt követően a szintén alapító és fenntartó, Kissné Szűcs Marianna köszöntötte a közönséget. Mint mondta, negyedszázaddal ezelőtt egy fiatal pedagógus házaspár szerette volna megvalósítani álmait, és vágott bele tizenkét tanítvánnyal egy magán-zeneiskola indításába. Felidézte az első, a Máriaremetei Általános Iskolában rendezett hangversenyüket, és azt az utat, ami a jubileumi koncerthez vezetett. Büszkén említette azokat a tanítványokat, akik a művészi, illetve tanári pályát választották hivatásul, de ugyanolyan örömmel beszélt azokról, akik művészetértő és -szerető emberekké váltak. 

Kissné Szűcs Marianna egy tanítványuk képzőművészeti munkájával köszönte meg Láng Zsolt polgármesternek és a II. Kerületi Önkormányzatnak az alapítás óta rendszeresen nyújtott támogatást. A polgármester első szavaival elődei nevében is köszönetet mondott, majd elismerését fejezte ki azért a munkáért, aminek következtében a Kiss Zenede mára a II. kerület egyik büszkesége lett. Személyes emlékeként idézte fel, hogy 2006-ban, az első polgármesteri feladatai közé tartozott, hogy a Kiss Zenede Alapfokú Művészeti Iskolának átnyújtsa a Klebelsberg-díjat, illetve, hogy 2017 adventi időszakában a zenede növendékeivel látogatta végig a kerület szociális intézményeit, hogy ünnepi műsort és egy kis ajándékot vigyenek az ott lakó időseknek.

- Egy közösség ereje éppen az ilyen intézményekben rejlik – hangsúlyozta Láng Zsolt. – Az igazi emberi értékek, a tehetség, a gyerekeinkbe és a jövőbe vetett hit itt van velünk, és ha ezekre kellő figyelmet fordítunk, akkor közösen jobb világot teremthetünk.

A nagy sikerű koncerten a zeneiskola jelenlegi és egykori növendékei, valamint tanárai léptek fel, és adtak ízelítőt az intézmény rendkívül színes műfaji gazdagságából és a zenedések hangszeres, tánc- és énektudásából. A hangverseny végén az intézmény vezetői köszönetet mondtak és ajándékot adtak át Dankó Virág alpolgármesternek, valamint az iskoláért sokat tevő egykori és jelenlegi pedagógusoknak.

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018. április 16. 14:44
<2019. március>
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!