Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Hírek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

A nemzeti gyásznapra emlékeztek

2017. október 6.

Október 6-ára emlékezve, a nemzeti gyásznap alkalmából a II. Kerületi Önkormányzat nevében Láng Zsolt polgármester a környékbeli lakókkal együtt koszorúval tisztelgett Schittenhelm Ede honvédtüzér Bimbó úti síremlékénél.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseire és mártírjaira emlékezett a II. Kerületi Önkormányzat a környékbeli lakókkal együtt az aradi vértanúk emléknapja alkalmából.

 

1849. október 6-án végeztette ki a császári hatalom megtorlásként Pesten gróf Batthyány Lajost, Magyarország első alkotmányos miniszterelnökét, valamint Aradon tizenhárom honvédtisztet: Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knezić Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly.

 

Schittenhelm Ede honvédtüzér Bimbó úti síremlékénél koszorút helyezett el Láng Zsolt polgármester, valamint a környékbeliek nevében az emlékhely felújítását régebben kezdeményező Némedi László és több lakó.

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2017. október 9. 12:22