Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Hírek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Tavaszköszöntő két keréken

2017. április 13.

Ingyenes kerékpárszerviz és rendőrségi kerékpár-regisztráció várja az érdeklődőket április 21-én reggeltől délutánig a Fény utcai piac Retek utcai bejáratánál.

A II. Kerületi Önkormányzat a tavalyi nagy siker után idén újra megrendezi kerékpáros napját április 21-én, pénteken még gazdagabb programmal:

- a kerékpárral közlekedőket és az iskolába igyekvő gyerekeket az önkormányzat karszalaggal és müzliszelettel ajándékozza meg (7.30–9 óráig a Kelemen László utca–Hűvösvölgyi út sarkán, valamint a Retek utca–Dékán utca sarkán).

- a Merek guruló műhelye ingyenes kerékpárszervizzel várja a két keréken érkezőket (8–17 óráig a Fény utcai piac Retek utcai bejáratánál).

- ingyenes rendőrségi kerékpár-regisztráció a BRFK II. kerületi Rendőrkapitányságával, együttműködve a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal és a BikeSafe-programmal (10–17 óra között a Fény utcai piac Retek utcai bejáratánál).


Érdemes ingyen regisztráltatni kerékpárunkat!

Magyarországon évente több mint tízezer kerékpárt lopnak el, nagy részük azonosítatlan, így sosem kerül meg. Néhány lopott kerékpárt minden évben megtalálnak, de nyilvántartás hiányában nem tudják, ki a tulajdonosuk, így nincs kinek visszaadni őket. Ezen segít a rendőrségi kerékpár-regisztráció.

- A BikeSafe-program a rendőrséggel közösen használt országos nyilvántartási rendszer.
- Banki biztonságú adatbázisban tárolják az adatokat, megfelelő hozzáférési jogosultsággal a rendőrség számára.
- Regisztráláskor igazolják a kerékpár birtokosát, így ha a tulajdonos el kívánja adni a kerékpárt, ezt be tudja mutatni.
- Eladáskor a regisztrációt díjmentesen át lehet adni a vevőnek.
- Lopás esetén online feljelentést lehet tenni. A feljelentés tartalmazza mindazokat az adatokat, amiket a regisztrációkor rögzítettek, és a rendőrségnek fontosak a körözéshez, a sikeres nyomozáshoz.
- A feljelentést követően figyelik az internetes hirdetőoldalakat, ha gyanús kerékpárt találnak, értesítik az ügyben illetékes nyomozóhatóságot.
(A www.bikesafe.hu honlapon keresztül is lehetséges a regisztráció, ennek ára jelenleg 900 Ft/kerékpár, amit csak banki átutalással lehet kiegyenlíteni.)

Utolsó módosítás dátuma: 2017. április 13. 16:48