Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Hírek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Világosabb közterületek

2018. január 10.

Tavaly negyven új világítóberendezést telepítettek kerületszerte a II. Kerületi Önkormányzat beruházásában, idén is kihelyezésre kerülnek új fényforrások.

A kerület a költségvetéséből évente 20 millió forintot fordít a közterületek világításának fejlesztésére. Egy korábbi döntés értelmében tavaly 26 lámpaoszlopot telepítettek a Sajka utcai parkba, a Palánta utcánál, a Nagy Lajos parkba és a Tiszafa utcában a Szépvölgyi út-Feketefenyő utca között. Szintén 2017-ben különböző helyszíneken további 14 lámpaoszlop szolgálja a jobb láthatóságot és a közbiztonságot.

Várhatóan idén nyár közepéig egy-egy új fényforrást helyeznek ki a Lublói utcában és a Verecke úton, négy-négy lámpát a Vérhalom téren és a Zsigmond közben, hat-hat lámpát a Gyalogos közben és a Nagy Lajos parkban fejlesztésének második ütemében, valamint nyolc oszlopot a Csurgó utcában. A további lámpakihelyezésekhez lakossági bejelentések alapján gyűjtik a helyszíneket, a munkák a költségvetés alapján, az addigi munkaütem befejezése után kezdődhetnek meg.

A II. Kerületi Önkormányzat a beruházásában létesített közvilágítási berendezéseket vagyonjogilag térítésmentesen átadja a Fővárosi Önkormányzatnak, majd azokat a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. üzemelteti.

Utolsó módosítás dátuma: 2018. január 10. 13:45