Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Eseményekarchívum »
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Nyári tárlat a Vízivárosi galériában

Német festő, örmény szobrász a Vízivárosban címmel június 30-án nyílt meg a Vízivárosi Galéria nyári utolsó kiállítása.

A galéria vendége ezúttal egy német hölgy, Jutta Obenhuber volt, aki többször is járt már hazánkban és állított ki a II. kerületben, illetve a kerületünkben élő, örmény származású művész, Mamikon Yengibarian. A két alkotó nem először találkozott közös kiállításon: szerepeltek már együtt a Zene a képzőművészetben elnevezésű projekten, amelynek szintén a Vízivárosi Galéria adott otthont. Bár munkáik első ránézésre nem sok közös vonást mutatnak, a két művész mégis sok hasonlóságot vélt felfedezni egymás művészetében, és ők maguk szorgalmazták a közös tárlatot.
A mostani kiállítást Muladi Brigitta művészettörténész nyitotta meg, aki szerint mindkét alkotó egyszerre kíván hatni értelemre és érzelemre, munkáikat a formai sokféleség jellemzi. A művészettörténész részletesen elemezve mutatta be Jutta Obenhuber különböző felületekre – alumínium, öreg fa – készített festményeit és fonálképeit, valamint Mamikon Yengibarian Járható és nem járható házak című, labilis fémszobrait és egyéb munkáit.
A két művész kiállítása július 23-ig látogatható.

Az augusztusi nyári szünetet követően legközelebb szeptember 10-én várja látogatóit a galéria, amikor az Ars Sacra fesztiválhoz kapcsolódva a Fényt hozzon… című kiállítás megnyitójára kerül majd sor (1027 Kapás utca 55., www.vizivarosigaleria.hu).

Utolsó módosítás dátuma: 2015. július 13. 12:19