Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Eseményekarchívum »
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Tisztelgés a magyar festészet előtt

Évről évre egyre több esemény, kiállítás, előadás tiszteleg a magyar festők művészete előtt. A Vízivárosi Galéria legutóbbi Mini képek című kiállítása is a Magyar Festők Napja programsorozat keretében látható október 30-ig. 

A tárlat több, mint száz magyar festőművész hússzor húsz centiméteres vászonra festett képét mutatja be. Az egységes méretű alkotások igen sokféle tartalmat takarnak. Van köztük figurális és nonfiguratív, organikus és geometrikus, sokféle színben pompázó és monokróm, komor és ironikus, meditatív és mozgalmas.

A kiállítást Feledy Balázs nyitotta meg, aki annak fényében üdvözölte a mini képeket, hogy az utóbbi időben a nagyméretű, monumentális műveket helyezi előtérbe a világ képzőművészeti trendje. Örömét fejezte ki, hogy hazánkban kultusza van az intim, szem- és testközeli alkotásoknak. 

- Ezekben a képekben benne van a világ – hangsúlyozta a művészeti író. A kis kép leginkább aforizma, amelyben benne van a művész önvizsgálata: mire vagyok képes.

A kiállítás tanúsága szerint a magyar festők sok mindenre képesek; képesek gondolataikat, érzéseiket, emlékeiket, vágyaikat, hangulataikat és indulataikat egy papírszalvétányi helyen is kifejezni. 

A Vízivárosi Galéria legközelebbi tárlata a II. kerületi művészek sorozatában Koroknai Zsolt munkáival ismerteti meg a látogatót. A kiállítás november 4-24. között keddtől péntekig 13-18 óráig, szombaton 10-14 óráig lesz látogatható (1027 Kapás utca 55. www.vizivarosigaleria.hu).


Utolsó módosítás dátuma: 2015. október 16. 14:07