Ismét II. kerületi kedvezmény a Lukácsban!

A II. kerület önkormányzata úgy döntött, hogy a nyár valamennyi csütörtökén fenntartja a II. kerület kedvezményt kerületünk nyugdíjasai számára a Lukács Gyógyfürdő és Uszodaban.

Lukács gyógyfürdő

Térítésmentes internetes tanfolyam

Idősek a számítógépes tanfolyamon

Tovább folytatódik a II. Kerületi Önkormányzat "Internet kortalanul" kezdő és haladó számítógépes tanfolyama, valamint  az "Okosan az okoseszközökről" program is.

Közösségi liget épül Máriaremetén

Árnyas liget fákkal

Elkezdődött a Máriaremetei út–Szabadság utca–Kadarka utca–Áchim András utca által határolt önkormányzati tulajdonú terület tájépítészeti rendezése, közösségi és sportcélú fejlesztése.

A II. kerület büszke Szilágyi Áronra

Szilágyi Áron vívó

A II. kerületben élő és itt sportoló kiváló vívó megszerezte hazánk első olimpiai aranyát. Sőt, a kerület képviselő-testületének idei döntése alapján mostantól minden olimpiai bajnokunk, így Szilágyi Áron is a II. kerület díszpolgára. 

Válasszuk a budait!

A II. Kerületi Önkormányzat Válaszd a budait! elnevezésű akciójával a helyi üzleteket és szolgáltatókat kívánja támogatni.

Mindent a kutyáról

fiatal nő nagy fehér kutyával

Egyszer volt Budán kutyavásár, tudjuk a meséből, de családi kutyás nap – a tervek szerint – többször is lesz.

Antitest vizsgálat indul a II. kerületben is

Önkormányzatunk csatlakozva a Fővárosi Önkormányzat akciójához ingyenesen teszi lehetővé nyolcszáz 60 év feletti kerületi lakos részére az antitest tesztelésen való részvételt.

Ismét hőségriadó

Az országos tisztifőorvos ismét másodfokú hőségriasztást adott ki az ország egész területére.