Budai riadólánc - 2020. május 5.

Aktuális   |   2020, május 4 - 16:33Send by email

Az önkormányzat veszélyhelyzeti támogatásokkal segíti a helyi lakókat és kisvállalkozásokat.

Bérpótló támogatással, gondozási támogatással, albérletdíj-támogatással és megemelt támogatási összegekkel segít az önkormányzat.

A koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében elrendelt veszélyhelyzetben sokak életkörülménye megváltozott. Számos család vagy egyedül élő személy, illetve vállalkozás élete vált nehezebbé, vagy került veszélybe a megélhetése. A II. Kerületi Önkormányzat a kerületünkben lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen is itt tartózkodó, nehéz helyzetbe került emberek és családok támogatására átfogó intézkedéscsomaggal nyújt segítséget. Bővebb információ: bit.ly/tamogatas2KER

Fizetési kedvezményekkel a helyi vállalkozókért

A helyi közösség és hétköznapjaink fontos pilléreit jelentő üzletek, vállalkozások, szolgáltatók kerültek nehéz helyzetbe a koronavírus-járvány miatt, forgalmuk csökken, többen már be is zártak.
A II. Kerületi Önkormányzat ezért a lehető legtöbb módon igyekszik segíteni
a kis- és családi vállalkozásokat. A helyi gazdasági és társadalmi hatások enyhítésének fontos eleme, hogy az önkormányzat az április 22-én hatályba lépett rendelettel elsősorban kamatmentes fizetési halasztást ad, vagy különösen indokolt esetben elengedi, illetve csökkenti az érintett vállalkozások által használt, az önkormányzat tulajdonában álló, nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díját, hogy használóik a lehető legkevesebb kárral vészelhessék át a kritikus időszakot.

Bővebb információ: bit.ly/kedvezmenyek2KER