Kedves látogató! Ön jelenleg egy archivált cikket olvas. Utolsó frissítés: 2021.10.06 10:25

Ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtés

Kulcsszavak Megosztás

Ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtést tart az önkormányzat 2021. SZEPTEMBER 25-én, szombaton 8–12 óráig.

A hulladékot csak 8–12 óra között vesszük át a már ismert két helyszínen:

  • a polgármesteri hivatal papkerti parkolója (1024 Rómer Flóris u. 4/a, a Magyar Autóklub volt épületénél). A kocsival érkezők a papkerti parkolóban ingyenesen várakozhatnak (maximum 3 óra), ha a sorompónál jegyet kérnek.
  • Pesthidegkúton a Klebelsberg Kultúrkúria murvás parkolója (1028 Templom u. 1-3.)

A veszélyeshulladék-gyűjtés alkalmával a két helyszínen lakcímkártya felmutatásával kell igazolni a II. kerületi lakcímet.

Az önkormányzati akció keretében – a vállalkozásoktól származó nagy mennyiség elkerülése végett – fejenként legfeljebb nyolc gumiabroncs adható le. A háztartási mennyiséget meghaladó, vagy az alábbi listán nem szereplő hulladék átvételét az önkormányzat munkatársai a helyszínen megtagadhatják, így azt nem is érdemes elvinni. Ugyan nem tartozik a veszélyesnek minősített hulladékok közé a gumiabroncs, az étolaj és a diszperziós festék, de környezetvédelmi okokból az önkormányzat továbbra is biztosítja átvételüket.

Leadható anyagok

Tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradtolaj, étolaj, oldószerek, higítók, oldószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázos flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédő szerek, higanytartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok, szenynyezett csomagolási hulladék (pl.: kiürült műanyag vagy fém festékes kannák), monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgépek.

Archív