Kedves látogató! Ön jelenleg egy archivált cikket olvas. Utolsó frissítés: 2022.06.29 17:00

Ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtés 2022. június 25-én

Kulcsszavak Megosztás

Ismét ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtést szervez az önkormányzat  2022. június 25-én, szombaton.

A hulladékot csak 8–12 óra között veszik át az alábbi helyszíneken:

• a polgármesteri hivatal papkerti parkolója (1024 Rómer Flóris u. 4/a, a Magyar Autóklub volt épületénél). A kocsival érkezők a papkerti parkolóban ingyenesen várakozhatnak (maximum 3 óra), ha a sorompónál jegyet kérnek
• Pesthidegkúton a Klebelsberg Kultúrkúria murvás parkolója (1028 Templom u. 1–3.).

Az önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés alkalmával mindkét helyszínen a lakcímkártya felmutatásával kell igazolni, hogy a hulladékot leadó személy II. kerületi.

A nagy tételű, például vállalkozásoktól származó gumiabroncsok kiszűrése érdekében a lakosságot célzó akció keretében fejenként legfeljebb nyolc gumiabroncs adható le.

A háztartási mennyiséget meghaladó, vagy a felsoroltaktól eltérő veszélyes hulladék átvételét az önkormányzat munkatársai a helyszínen megtagadhatják, ezért más típusú hulladékot nem is érdemes odaszállítani. A gumiabroncs, az étolaj és a diszperziós festék nem tartozik a veszélyes hulladékok közé, de átvételét és elszállítását környezetvédelmi okokból a II. kerület ez alkalommal is biztosítja.

Az akcióban leadható anyagok: tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradtolaj, étolaj, oldószerek, higítók, oldószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázas flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédő szerek, higany tartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok, veszélyes anyag tárolására használt csomagolási hulladék (pl.: kiürült műanyag vagy fém festékes kannák), monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgép

Indokolt esetben házhoz mennek a nagyméretű elektronikai hulladékért

A veszélyeshulladék-gyűjtés keretében 2022. JÚNIUS 25-én, szombaton az önkormányzat egyes háztartásokból előzetes bejelentés alapján elszállíttatja a nagyméretű elektronikai hulladékot.

Az akciót olyan idősebb, vagy segítségre szoruló lakosok számára hirdetjük, akik nem tudják eljuttatni a kidobásra váró eszközeiket a két veszélyeshulladék-gyűjtőhely egyikére sem.

Regisztrálni 2022. JÚNIUS 7–20-ig lehet az alábbi el eljuttatni érhetőségeken: Telefonon Alimán Gabriellánál a (06 1) 346-5722-es számon, e-mailben pedig a kornyezetvedelem@masodikkerulet. hu címen. Jelentkezéskor meg kell adni a nevet, telefonszámot és a lakcímet, illetve az elszállításra váró hulladék fajtáját, mennyiségét.

Archív