110 éve született Bibó István

Kulcsszavak Megosztás

Az évforduló alkalmából az önkormányzat köztéri plakátokat helyezett ki és megkoszorúzta Bibó István emléktábláját.

1911. augusztus 7-én született Bibó István jogász, politikus, a 20. század legnagyobb magyar demokrata gondolkodója, városrészünk egykori lakója, akinek a II. Kerületi Önkormányzat 2011-ben posztumusz díszpolgári címet adományozott.
Őrsi Gergely polgármester és ifj. Bibó István megkoszorúzzák Bibó István emléktábláját Az 1979-ben elhunyt professzor születésének évfordulóján Őrsi Gergely polgármester és ifj. Bibó István megkoszorúzták a Berkenye utcai lakóhelye falán található emléktábláját. Ezzel egy időben húsz köztéri plakátot is kihelyeztek a II. kerület különböző pontjain, amelyen a még a II. világháború kitörése előtt papírra vetett, a Szabadságszerető ember politikai tízparancsolata címmel közreadott gondolatai szerepelnek.

- Ezek ma is ugyanolyan aktuálisak, mint amikor születtek. Akkor leszünk méltók Bibó életéhez, ha mi sem engedünk szabadságunkból, ha mi sem kötünk kompromisszumot alapvető értékeinkben. Így válhat Magyarország szabadabb, demokratikusabb, boldogabb hellyé – írta Őrsi Gergely a Facebook-oldalán közreadott bejegyzésben.

Köztéri plakát Bibó István gondolataival

Bibó István máig érvényes gondolatait augusztus 31-ig olvashatjuk el a kerületszerte, elsősorban busz- és villamosmegállókban kihelyezett plakátokon.

Címlap