2021. május 02.

1500 fa és cserje a mintaprogram keretében

Kulcsszavak Megosztás

Az URBforDAN program keretében fákat, cserjéket ültettek, valamint erdei kis játszótér, tanösvény és tanoda épül Szépvölgyben.

A városi erdők megóvása, hosszú távú, fenntartható fejlesztése minden II. kerületi érdeke, és az elmúlt hetek közösségi takarításaiból jól látszik, hogy ezért a célért sokan áldoznak szabadidejükből, energiájukból, hiszen egyre több önkéntes segít a kirándulóhelyek megtisztításában.

A kerületünk zöldebbé tétele érdekében április 30-án az URBforDAN projekt keretében 1500 új fát és cserjét ültettek el a Szépvölgyi út felső, eddig parkolónak használt murvás területén, hogy ezzel kezdetét vegye a visszaerdősítés. A Európai Unió által támogatott revitalizácós program során erdei kis játszóteret, tanösvényt és erdei tanodát létesítenek a II. Kerületi Önkormányzat és a Fővárosi Önkormányzat együttműködésében.

A program célja a városi erdők hosszú távú, fenntartható fejlesztése, az erdők gazdasági, társadalmi, rekreációs és kulturális szerepének összehangolása, annak érdekében, hogy megőrizhessük a biológiai sokféleséget, és az erdők által nyújtott ökoszisztéma szolgáltatások ne csökkenjenek. A pályázat keretén belül egy mintaprojekt megvalósítása zajlik, amelynek a Hármashatár-hegy (a Szépvölgyi út végén található parkolók és azok környéke) ad otthont.

A Szépvölgyi út végén ezzel megindul az erdőtelepítés. Az első őshonos fákat és bokrokat Őrsi Gergely polgármester, Karácsony Gergely főpolgármester, Zakar András, a FŐKERT Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes és Bajor Zoltán, a FŐKERT Zöldstratégiai főosztályvezetője ültette el.

Címlap