2021. december 06.

1956-os hősök pasaréti falfestményen

Kulcsszavak Megosztás

1956-os hősöket bemutató falfestményekkel újult meg Pasaréten a volt katonai akadémia kerítése.

A II. kerület elkötelezett abban, hogy leromlott állapotú, felújításra váró építmények kulturált megjelenést kaphassanak, ezért is fontos és példamutató lépés, hogy december 5-re elkészültek a falfestmények. Most az 56-os arcképcsarnok, majd a későbbiekben pedig a magyar animációs filmek népszerű figuráit bemutató falfestés értékteremtő és közösségépítő is egyben, erősíti a budai identitást és megismerteti a városrész értékeit az erre járókkal.

A Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. és Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata együttműködésében, a hosszúlépés.járunk? és a Színes Város Csoport szakmai munkájával valósulhatott meg a kulturális projekt.

Az ingatlanalap és az önkormányzat együttműködésén túl a projekt színvonalas megvalósulását a két szakmai partner garantálta. A Színes Város Csoport Magyarország első tűzfalfestéssel és köztéri dekorációs feladatokkal foglalkozó szervezete, amely 2009-es megalakulása óta számos látványos falfestménnyel gazdagította a magyarországi köztereket. A hosszúlépés.járunk? nemcsak vezető a városi séta szervező cégek piacán, de kulturális projektek sorában működött közre szakmai partnerként.

A kerítésfestés első ütemének zárásaként Koniorczyk Borival, a hosszúlépés. járunk? társalapítójával és Megyeri Andrással a Színes Város csoport alapítójával egy közös, szimbolikus festéssel fejezte be a kerületi ’56-os hősök arcképcsarnokát Őrsi Gergely polgármester.

Címlap