2020. május 22.

9–12 óra között vásárolhatnak a 65 év felettiek a Fény utcai piacon

Kulcsszavak Megosztás

Továbbra is érvényben marad az idősávos vásárlás.

A veszélyhelyzet kihirdetésével idősávot is kijelöltek a 65 év felettiek számára a bevásárlásokhoz, hogy megóvják őket a vírusfertőzéstől. A vírus a kijárási korlátozás ellenére is jelen van a fővárosban, ezért marad érvényben az idősávos vásárlás. Az idősebbek a Fény utcai piacon is 9–12 óra között vásárolhatnak.

A meghatározott idősáv ugyanakkor nem mindenkinek felelt meg, ami miatt a II. Kerületi Önkormányzathoz, mint a Fény utcai piac tulajdonosához érkeztek kérések, hogy a jogszabályi feltételek mentén változtasson a 65 év felettiek vásárlási idősávján. A II. kerület ezért gyűjtötte a piaccal és a vásárlási szokásokkal kapcsolatos lakossági tapasztalatokat, hogy egy esetleges módosítással lehetőség szerint senkinek ne okozzanak kényelmetlenséget, ugyanakkor mindenki számára elérhetővé tegyék a biztonságos bevásárlást.
Megköszönve a beérkezett jelzéseket, az önkormányzat úgy határozott, hogy egy napra próbaképpen módosít az idősek idősávján, ezért május 16-án szombaton 6 és 10 óra között tartott nyitva számukra a piac, ehhez igazodtak a kereskedők is.
A próbanap tapasztalatait összegezve és abban bízva, hogy a korlátozások mihamarább megszűnnek, az önkormányzat arra a döntésre jutott, hogy egyelőre marad a korábbi vásárlási időtartam, a 65 éven felüliek továbbra is 9–12 óra között látogathatják a piacot.
Arra kérik a vásárlókat, hogy egészségük megőrzése érdekében a piac területén viseljenek maszkot. Aki elfelejtene vinni magával, az a bejáratnál elhelyezett maszkautomatából tud ingyen elvenni egyet.

Ha piacra megyünk: • a szabályok szerint a II. kerületben működő piacokon a vásárlóknak kötelező tartani a kétméteres távolságot • valamennyi, a II. kerületben működő piacok területén maszkot, ennek hiányában az orrot és az arcot takaró textilkendőt vagy -sálat kötelező viselni.

Címlap