A II. kerület művészszemmel

Címlap   |   2023, augusztus 29 - 16:58Send by email

Megjelent a kiállításkatalógus az Az év képe alkotói pályázat munkáiból.

Idén először hirdette meg a II. Kerületi Önkormányzat hivatásos és műkedvelő művészek számára Az év képe alkotói pályázatot. A beküldött munkák száma és minősége felülmúlt minden elképzelést, a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokból a Vízivárosi Galériában volt látható tárlat június 20–29. között. A most megjelent művészi színvonalú katalógus – amelyet a Budai Polgár szerkesztett és adott ki – a kiállított alkotásokat mutatja be.

Az év képe pályázat fődíját, egyben az életműdíjat Kádár Katalin nyerte el, akinek az alkotását az önkormányzat meg is vásárolta. A kiállításmegnyitón is megjelent polgármester kezdeményezésére a kiállított alkotásokat katalógusba gyűjtötték, hogy később is kézbe vehetővé, megnézhetővé váljanak. Ahogy a polgármester köszöntőjében írja: „A katalógust végignézve virtuális sétát tehetünk ezerarcú városrészünkben: a Remete-szurdok hóvirágaitól indulva a pasaréti templom árnyékából a Zivatar vagy a Nyúl utca házai között bóklászva eljuthatunk a Margit körútig, a legtöbb pályázót megihlető, sokszínű helyszínig. Az ismerősségen túl valódi közösségi élményt is nyújt ez a „városnézés”: nemcsak gyönyörködhetünk a II. kerület építészeti és természeti gazdagságában, de jó érzéssel, sőt talán büszkeséggel tölthet el minket, hogy ide tartozunk, ez az otthonunk, és a művekből érkező benyomások a szokottnál is ismerősebbek”.

A katalógus megvásárlásával a tervek szerint jövőre is megrendezendő Az év képe 2024 alkotói pályázat megvalósítását lehet segíteni.

A II. kerület művészszemmel – kiállításkatalógus. Ára: 1000 Ft.
Kiadja a Budai Polgár Nonprofit Kft.


Megvásárolható nyitvatartási időben az alábbi címeken:

• Marczibányi Téri Művelődési Központ (1022 Marczibányi tér 5/a, H–P: 8–20, SZ, V 9–19),
• Klebelsberg Kultúrkúria (1028 Templom u. 2., H–P: 9–18, SZ, V 10–18),
• Budai Táncklub (1027 Kapás u. 55. H–P: 8–19), a
• Vízivárosi Galéria (1027 Kapás u. 55, szeptember 8-től H–P: 13–18),
• Budai Polgár szerkesztősége (1022 Bimbó út 1., H–CS: 9–16).