2019. december 19.

A karácsony a szolidaritásról is szól

Kulcsszavak Megosztás

Minden II. kerületi gyermek- és idősotthonba, valamint gondozási központba vitt karácsonyi ajándékot kerületünk önkormányzata.

Az ajándék részben kézzel fogható volt – gyümölcs és édesség – részben élmény: a Kiss Zenede növendékeinek zenés műsora. Az intézményekbe Őrsi Gergely polgármester, Kovács Márton alpolgármester és Vargáné Luketics Gabriella, a Humánszolgáltatási Igazgatóság vezetője is elkísérte a fellépő gyerekeket.

A polgármester mindenhol köszöntötte az intézmények lakóit vagy gondozottjait és megköszönte az ott dolgozók egész éves munkáját. Örömét fejezte ki, amiért ez az alkalom lehetőséget teremt a generációk találkozásának is, hogy gyermekek kedveskednek idősebb lakótársaiknak. Azt is elmondta, hogy szeretné szorosabbra fűzni és személyesebbé tenni az önkormányzat kapcsolatát a II. kerület intézményeivel.

- A karácsony családi ünnep, de a szolidaritásról is szól – hangsúlyozta Őrsi Gergely. – Ugyanakkor hiszek abban, hogy nemcsak az advent idején kell figyelnünk nehezebb helyzetben lévő embertársainkra. Egy ajándék értéke túlmutat annak pénzben kifejezhető árán, azt jelzi, hogy az ajándékozó gondol az ajándékozottra.

Az idősek nagy örömmel vették az ajándékokat, hálás tapssal és egy-egy jó falattal köszönték meg a látogatást.

Címlap