A képviselő-testület ülésén történt

Kulcsszavak Megosztás

A képviselő-testület július 21-én rendkívüli ülést tartott.

A rendkívüli testületi ülésen több, fontos döntés született:

A Csalit utca–Csatárka út–Szikla utca területén található fővárosi ingatlanokon szeretne a II. Kerületi Önkormányzat olyan szabadidőparkot kialakítani, ahol kutyások, idősek, gyermekesek és sportolni vágyók egyaránt kikapcsolódhatnak. A képviselő-testületi arról határoztak, hogy a kerület rendezi az ingatlanok használati viszonyát, hiszen a területet a főváros adja használatba a II. kerületnek.

A „Pálvölgyi természettudományi bemutatóhely és családi szabadidőpark kialakítása” projekt tervei többszintes játszóteret, csúszdaparkot gyermekek részére, családi pihenésre, kikapcsolódásra szolgáló területet, szabadtéri fitneszlehetőségeket, futópályát, tanösvényt, kiserdőt és kutyafuttatásra kijelölt területet tartalmaznak. A szabadidőpark kialakításához kapcsolódó közösségi egyeztetést ősszel tervezik elindítani. A szabadidőpark megvalósításával a terület zöldfelületének minősége is javulna. A már meglévő, értékes fák továbbra is megmaradnának, továbbá lesz lehetőségünk hazai őshonos növényfajok telepítésére és bemutatására.

Döntöttek arról is, hogy a Fény Utcai Piacon az asztalokon ne csak őstermelői igazolvánnyal lehessen árusítani, hanem vállalkozói engedéllyel is. Profilváltozás nem történik, továbbra is csak élelmiszert lehet eladni ezeken az árusítóhelyeken. A kerület célja, hogy minél kevesebb üres asztal „tarkítsa” a piacot, és lehetőség nyíljon az árusítóhelyek jobb kihasználására.


A képviselő-testület döntött alapítványok támogatásáról, határon túli magyar iskolákkal történő kapcsolattartásról.

A teljes képviselő-testület ülést itt nézhető vissza:

- https://www.facebook.com/budapest2/videos/804238743676075/
- https://www.facebook.com/budapest2/videos/318610929271723/

Címlap