2023. január 17.

A kultúra mindenkié – közösségi kiállítás

Kulcsszavak Megosztás

A magyar kultúra napjára kiállítással, gyermekprogramokkal, meglepetésekkel készül a Marczi és a Kultúrkúria.

A kultúra mindenkié – közösségi kiállítással a Marczi kerítésén, gyermekprogramokkal a Kultúrkúriában és meglepetésekkel is készülünk január 22-re, a magyar kultúra napjára

A Marczibányi Téri Művelődési Központ január 20-től várja azokat, akik „A kultúra körülvesz” című szabadtéri tárlaton meg szeretnék mutatni, hogy mit jelent számukra a kultúra. A Marczi kerítésére kifeszített drótkötélen kisebb írásművek, tárgyak, szövegek, képek helyezhetők el az ott lévő facsipeszek segítségével. Vasárnapig alakul a közösségi kiállítás, és bízunk abban, hogy sok kerületi szomszédunk sétál majd arra és olvassa, nézegeti a kihelyezett alkotásokat.

A Klebelsberg Kultúrkúriaban január 22-én vasárnap 11 órától a gyermekeket várjuk a nyári művészeti fesztiválokról jól ismert előadókkal: a páratlan gazdagságú magyar népmesekincsbe pillanthatunk bele. Az előadásban a gyermekközönség aktív részvételével találja meg a három bojtárfiú a három elrabolt szépséges királykisasszonyt. Az előadás végén minden nézőnk kipróbálhatja a teknőhúzást, a békaugratást, a kolompverést és a többi ritkán látott, elfeledett népi játékot is.

Címlap