2022. október 01.

A motoros mentők a II. kerületben

Kulcsszavak Megosztás

Önkormányzati épületben alakítottak ki bázist a motoros mentőknek.

A II. Kerületi Városfejlesztő Zrt. Felső Zöldmáli út 128-130. épületében alakított ki mentési pontot a II. Kerületi Önkormányzat az Országos Mentőszolgálattal együttműködve. A bázis a motoros mentők központjaként működi, ahol 17 munkatárs teljesít szolgálatot, és több motor is készenlétben áll.

A mentési pontot, a motorkerékpárokat és azok felszereléseit Engelbrecht Imre, az Országos Mentőszolgálat Közép-magyarországi Regionális Mentőszervezet vezetője és Nagy Norbert mentőmotor-koordinátor mutatta be szeptember 26-án. Az eseményen részt vett Őrsi Gergely polgármester is.

A motorral szolgálatot ellátó mentősök rendkívül fontos feladatot látnak el, hiszen a leggyorsabb mentési egységnek számítanak, a járműveik még a komolyabb forgalmi fennakadások közepette is hamar az esetekhez érnek, illetve a nehezebben megközelíthető helyszíneken is számíthatnak rájuk a bajbajutottak. A motoros mentők új mentési pontjáról nemcsak a II. kerületi riasztásokhoz indulnak, hanem szükség esetén a környező településeket is ellátják.

Címlap