2020. május 23.

A rendezett, zöld környezetért

Kulcsszavak Megosztás

Kerületünkben folyamatosan zajlanak a környezet szépülését és rendezettségét szolgáló munkálatok.

Népszerű az önkormányzati ágaprítási akció

A II. Kerületi Önkormányzat még márciusban hirdette meg környezetbarát ágaprítási akcióját – a felhívásra 728 jelentkezés érkezett. Az ingyenesen biztosított szolgáltatás a kijárási korlátozás idején is zavartalanul működött a vonatkozó rendelkezések figyelembevételével. A lakosok és az ágaprítást végző munkatársak kerülik a személyes kontaktust, illetve fokozottan figyelnek arra, hogy betartsák a biztonságos távolságot. Eddig 446 címen végezték el az aprítást és közel hatezer köbméter fát daráltak le. A munkát az elkövetkező hetekben is folytatják, amíg minden jelentkezőnél el nem tudják végezni.

Várhatóan ősszel újra lesz ágaprítási akció, arra augusztus végétől lehet majd jelentkezni a www.komposztmester.hu oldalon (a felhívás megjelenik majd a Budai Polgárban is). Ha valaki szeretne e-mailben értesítést kapni az őszi akció pontos indulásáról, akkor várólistára jelentkezhet a fenti honlapon keresztül

Közterületi munkák kerületszerte

Zajlik az útépítés a Mandula utcában (képünkön) és szintén a II. Kerületi Önkormányzat beruházásában felújítják a csapadékvíz-elvezető rendszert a Turul utca–Rézsű utca között, illetve a Bujdosó közben. Az utak kátyúzása folyamatosan zajlik.

Folyamatos a zöldfelületeink gondozása

Megkezdődött május közepén az Ördög-árok partján is a fű nyírása, aminek valószínűleg a környéken élők tudnak igazán örülni, hiszen a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. kezelésében lévő terület kaszálása (illetve inkább annak hiánya) évről évre visszatérő gondot jelentett

Szalagok a fák körül

Önkéntesek segítettek az önkormányzat és a Főkert Zrt. által ültetett facsemetéket felszalagozni a „Vigyázzunk Budára! Vigyázzunk környezetünkre!” feliratú szalaggal. A tervek szerint az utóbbi időszakban ültetett közel ezer facsemete mindegyike köré kerül majd a szalagból. A munkában, amit a közeljövőben folytatnak, nemcsak kerületi, hanem vállalati önkéntesek is részt vettek.

Címlap