2024. április 02.

A Szív Hete a II. kerületben

Kulcsszavak Megosztás

2024. április 8. és 13-a között ingyenes egészségügyi szűrést szervez a II. Kerületi Önkormányzat és a Szent Ferenc Kórház. A szűrés helyszíne a Pulzus Kardiológiai Központ (1024 Budapest, Fillér utca 4.)

A szűrés során többen között EKG vizsgálatra, kardio és mozgásszervi gyógytornával kapcsolatos felvilágosításra, dietetikai tanácsadásra is lehet jelentkezni.

A szűrővizsgálatot a II. Kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata és a Szent Ferenc Kórház orvosai és szakdolgozói végzik.

A programban való részvétel feltétele:

  • a vizsgálatot kérő II. kerületi lakcímmel rendelkezzen (állandó kerületi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel),

  • a vizsgálatot kérő legalább 1 éven belül nem vett részt vizsgálaton ilyen típusú egészségügyi szakterületen

Elérhető vizsgálatok:

  • az EKG vizsgálat során vérnyomásmérésre és EKG géppel történő vizsgálatra kerül sor,

  • a gyógytornászok általános állapotfelmérést végeznek és tanáccsal látják el esetleges mozgásszervi vagy életmóddal kapcsolatos panaszok esetén (hát – nyak fájdalom, stb.), s abban is segítséget nyújthatnak, mely mozgásforma segíthet egy egészséges életmód felé vezető út kialakításában.

  •  az In-Body géppel történő vizsgálat során a szervezet egészére kiható izom-, zsír és víztömeg arányaira derül fény, és esetleges probléma esetén a tanácsadás keretében egy képzett dietetikus segít az egészség felé vezető út megtalálásában.

A szűrővizsgálatok ingyenesek, de csak előzetes regisztrációval vehetők igénybe. A kiválasztott vizsgálatra/vizsgálatokra a szabad időpontok erejéig tud regisztrálni.

Regisztrációs felület >>>  https://kozosseg.bp02.hu/

Csak olyan vizsgálatra és időpontra jelentkezzenek be, amelyet igénybe fognak venni. Amennyiben valamely vizsgálatra jelentkezett, de azon nem tud részt venni, AZT HALADÉKTALANUL JELEZZE a [email protected] címen.

A vizsgálatra való érkezésekor hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját és TAJ kártyáját.

Az Adatvédelmi tájékoztatóban leírtak szerint a jelentkezéskor megadott adatait kizárólag a szűrővizsgálat céljából kezeljük és a gyors és zökkenőmentes vizsgálati bejelentkezés elősegítése érdekében - az Ön hozzájárulása esetén - a II. Kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata számára kizárólag ezen a szűrővizsgálat céljából átadjuk.

Címlap