június 13. csütörtök, Antal, Anett

Adatfelvételt végez a statisztikai hivatal

Címlap   |   2020, február 19 - 10:41Send by email

A korábbi évekhez hasonlóan, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket végez a Központi Statisztikai Hivatal a II. kerületben is.

A KSH tájékoztatása szerint az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében. A válaszadásra kijelölt háztartásokat a KSH népszámlálási adatállományának aktualizált változatából, véletlenszerű mintavétellel választják ki az ország településein. Az adatfelvétel Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései: munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei (1539), a lakosság utazási szokásai (1942), háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, naplóvezetés (2153), háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, éves kikérdezés (2154).

A kapott adatokat a KSH az előírásoknak megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki, az eredményeket pedig név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közli majd.
Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik.
A lakosság részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8–16.30, pénteken 8–14 óráig adnak további felvilágosítást a (06 80) 200-766-os telefonszámon, illetve a [email protected] e-mail-címen. Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.