2023. november 21.

Adventi vásár

Kulcsszavak Megosztás

Vásár dióval, mákkal, mézzel, édesburgonyával, almával, vecsési savanyú káposztával, mikulásvirággal és ciklámennel. 

December 9-én és 10-én ismét közvetlenül a termelőktől vásárolhatjuk meg a szabolcsi almát, a tavaly megismert Tolna megyéből érkező és az idén csatlakozó Tiszalúci mézet, a Nógrád megyei Nézsán termelt sárga édesburgonyát, valamint a karácsonyi vacsorához szinte elengedhetetlen vecsési, valódi savanyítási eljárással készített savanyú káposztát. És sokuk kérésére újra lehet majd burgonyát és vöröshagymát, valamint a karácsonyi bejglihez szükséges diót és mákot vásárolni.

Célunk ezúttal is az, hogy termelőt és vásárlót egymáshoz közelebb hozva juthassanak egy-egy alkalommal kerületi szomszédaink jó minőségű termelői áruhoz, hiszen a vásárokon értékesített termékek esetében nem merül fel hosszas árusítási vagy raktározási költség.

A vásárt két helyszínen rendezzük:
- 2023. december 9-én, szombaton 08:00 és 13:00 óra között a Papkerti parkolóban (1024 Rómer Flóris u. 4.),
- 2023. december 10-én, vasárnap 08:00 és 13:00 óra között a Pokorny József Sporttelep (1028 Szabadság u. 51-57.) parkolójában.

A termékeket előre kimért egységcsomagokban lehet megvásárolni az alábbiak szerint:
- az alma 7 kg-os táskában - fajtától függetlenül - 2750 Ft/táska + 500 Ft/táska,
- a sárga batáta (édesburgonya) 2 kg-os kiszerelésben 1700 Ft/csomag,
- a dió 3500 Ft/kg áron 1 kg-os, a mák 2000 Ft/kg áron 1 kg-os kiszerelésben lesz kapható (a mák egész szemes, nem őrölt), L-es méretű tojás, 1275 Ft/doboz (15 db/doboz, 85 Ft/db egységáron lesz vásárolható,
- a méz ára fajtától függően alakul (2000-3500 Ft/kg). Egyes mézek a helyszínen 0,5 kg-os kiszerelésben is megvásárolhatóak, illetve egyéb méhészeti termékek is elérhetőek lesznek.
- a burgonya 4500 Ft/15 kg-os, a vöröshagyma 1500 FT/5 kg-os zsákban lesz kapható,
- a levendulaszörp - kiszereléstől függően 1400 és 2600 Ft között lesz kapható,
- a savanyú káposzta ára 1kg-os kiszerelésben 900 Ft/kg, 2 kg-os kiszerelésben 1600 Ft/csomag,
- a Mikulásvirág és a ciklámen két méretben lesz kapható, 850 Ft/db áron a 10,5 cm-es cserépben, 1100 Ft/db áron a 12 cm-es cserépben (a Mikulásvirág esetében a kisebb méretű kb. 20-25 cm, a nagyobb méretű 30-35 cm magas).

A megvásárolni kívánt termékekre regisztrálni DECEMBER 5-ig, illetve a készlet erejéig lehet.
A regisztráció során kérjük, jelezze, hogy mely termékből mekkora mennyiséget kér, illetve azt is, hogy mely helyszínen kívánja a megrendelt gyümölcsöt átvenni. A sikeres regisztrációról képernyőüzenet tájékoztatja majd és a vásárt megelőző 2-3 napban küldünk emailen emlékeztetőt és javasolt érkezési idősávot.


Az egyes termékeknél külön-külön jelezzük az adott áruféleségre vonatkozó minimum és maximum rendelhető mennyiséget.


Regisztráció nélkül a vásár végén, 12:30-13.00 óra között lesz lehetőség, a fennmaradó készletből. Köszönjük, ha előre regisztrálnak!


A termelők - az alma kivételével - a göngyölegért külön árat nem számolnak fel.

Regisztráció >>>


Az alma estében a decemberi időjárás már nem teszi lehetővé a papírtáskás csomagolást (a tasakok, mint azt novemberben már sokan megtapasztalták, a levegő nedvességtartalmának hatására szétszakadnak), így a termelők egy korszerű, 100 százalékig újrafelhasznált alapanyagból készített táskában csomagolnak. A táskákat - az úgynevezett Re-termékek mintájára - csak egyetlen egyszer kell megvenni, azt a következő bármelyik almavásáron fel lehet használni vagy vásárlás esetén újabbra lehet cserélni.

A vásáron karácsonyi dekorációt, adventi koszorúkat, tojást, többfajta vecsési savanyúságot, virágméz-válogatásokat, ágyas mézeket, virágporos termékeket, Csili krémeket, fokhagymát, lilahagymát, babot, szelídgesztenyét és egyéb termékeket a készlet erejéig regisztráció nélkül is vásárolhatnak.

Címlap