2023. március 22.

Antirasszista díjat kapott a polgármester

Kulcsszavak Megosztás

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) idén 23. alkalommal adta át a Radnóti Miklós-antirasszista díjakat.

A 2000-ben alapított díjjal a MEASZ hangsúlyozni kívánja a sokszínű kultúrák egymás mellett élésének szükségességét. Olyan személyek vagy közösségek részesülnek az elismerésben, akik, illetve amelyek kiállásukkal, példamutató cselekedetükkel hitet tettek az antirasszizmus eszméje mellett. Idén kerületünk polgármestere, Őrsi Gergely is részesült az elismerésben március 21-én, a nemzetközi antirasszista napon.

– Továbbra is mindent megteszek a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen, és azon fogunk dolgozni, hogy békében és biztonságban élhessünk – írta közösségi oldalán a kitüntetés kapcsán.

Rajta kívül még tizenöten vehették át a díjat, köztük a szintén a II. kerületben élő Mácsai Pál színművész, rendező, az Örkény István Színház alapító igazgatója. Az Egyesült Európáért Civil díjat ezúttal kerületünk díszpolgára, Bródy János énekes, zeneszerző, dalszövegíró vehette át.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Fodor János, a díjakat Hanti Vilmos, a MEASZ – Összefogás a demokráciáért és az Ellenállók Nemzetközi Szövetségének elnöke adta át, a laudációkat Gálvölgyi János színművész olvasta fel.

Címlap