2020. május 02.

Anyák napja – másképp

Kulcsszavak Megosztás

Őrsi Gergely polgármester köszöntője a II. kerületi édesanyáknak, nagymamáknak

Különleges ünnep az idei anyák napja. Nem óvodai, iskolai műsorokkal és családi látogatással telik majd – ezekről sajnos egy ideje le kell mondanunk. Mégis az idei anyák napja az, amikor igazán testközelből élheti meg mindenki, miért érdemelnek óriási megbecsülést az édesanyák, hiszen egyszerre számos fronton kell helytállniuk: szülőként, segédtanárként, sokszor lehetetlen körülmények között dolgozó munkatársként.
Ne higgyük, hogy ez nagyon másképp van a „normális” mindennapokban. Mondják, hogy az anyaság a világ legnehezebb munkája, ami sosem ér véget; én sem olyan régóta tapasztalhatom, hogy ebben bőven van igazság. Éppen ezért is tartozunk óriási hálával az édesanyáknak, nagymamáknak; egyébként az év minden napján, nem csak most.


Próbáljuk tehát olyan széppé tenni az ünnepet, amennyire csak lehet. Néhány szabad óra, egyenlő részvétel a szülői teendőkben és munkákban, egy spontán közös program – ezek biztosan olyan ajándékok, amik most mindenki számára aranyat érnek. És különösen fontos az is, hogy ne feledkezzünk meg a nagyszülőkről sem, akiknek biztonságos távolságból is köszönetet mondhatunk.
Reméljük, az elkövetkező időszakban lassan, fokozatosan újraindul majd az élet Budán is. Nyilvánvaló, hogy mindenkinek hiányoznak a szülők, nagyszülők, de arra kérek mindenkit, hogy továbbra is nagyon vigyázzunk rájuk, különösen az idősebbekre. Ezzel is jelezhetjük, mennyire fontosak nekünk.

Őrsi Gergely polgármester

Címlap