Átadták a Hajós Alfréd-sportösztöndíjakat

Kulcsszavak Megosztás

Tizenkét fiatal sportolót támogat idén a II. kerület sportösztöndíja.

Ifjú sporttehetségek vettek át ösztöndíjat a Marczibányit Téri Művelődési Központban november 4-én. A II. Kerületi Önkormányzat Hajós Alfrédról elnevezett elismerését és a vele járó, személyenként 200 ezer forintnyi támogatást két korosztályban összesen tizenkét fiatal sportoló kapta meg idén az olimpiai bajnokokból álló szakmai zsűri javaslata alapján.

A grémium – amelynek tagja volt Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó, Knoch Viktor olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, Risztov Éva olimpiai bajnok úszó, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó és Varga Dániel olimpiai bajnok vízilabdázó – több tucat, sportban és tanulmányokban is jeleskedő pályázó közül segített az idei díjazottak kiválasztásában. A sportösztöndíjra a városrészünkben életvitelszerűen lakó, általános vagy középiskola nappali tagozatán tanuló, valamely olimpiai sportágban kiemelkedő eredményt nyújtó fiatal sportolók pályázhattak.

A díjakat Kovács Márton alpolgármester, valamint Darnyi Tamás, Knoch Viktor, Szilágyi Áron és Varga Dániel olimpikon adta át. Az alpolgármester köszöntőjében elmondta, hogy a II. kerület sportügyeiért is felelős Varga Előd Bendegúz alpolgármester által kezdeményezett, és a II. Kerületi Önkormányzat által megalapított Hajós Alfréd-sportösztöndíj a kiemelkedő sporteredményt nyújtó helyi fiatalok támogatására szolgál. Kovács Márton a munkában részt vevő olimpikonok mellett köszönetet mondott a szülőknek és az edzőknek is a gyerekek támogatásáért, és mint hangsúlyozta, az egész II. kerület büszke most kitüntetett sportolóira.

2020-ban a II. Kerületi Önkormányzat Hajós Alfréd-sportösztöndíjában részesült:

10–14 éves korosztály:

Benke Giosann Izabella (tenisz)
Járai Virág Amira (öttusa)
Kropkó Jázmin (triatlon)
Nagy Csongor Benedek (úszás)
Ruttkay Panna (szinkronúszás és szörf)
Szosznyák Emma (asztalitenisz)

15–19 éves korosztály

Czeglédi Dorka (asztalitenisz)
Fábián András (birkózás)
Józsa Dorottya Anna (úszás)
Juhász Ágoston (sakk)
Kropkó Márta (triatlon)
Szilárd Zsigmond (párbajtőr)

Címlap