Átadták az idei kerületi kitüntetéseket

Kulcsszavak Megosztás

A járványhelyzet miatt idén rendhagyó módon adták át a díszpolgári kitüntetéseket és a II. Kerületért Emlékérmeket.

A II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete 2000 óta adományoz díszpolgári címet, illetve II. Kerületért Emlékérmet. A kitüntetéseket a Kerület Napja rendezvénysorozat keretében szokták átadni júniusban, ami azonban a járványhelyzetre tekintettel idén elmarad, és a fertőzés még intenzívebb terjedése miatt ősszel sem lehetett pótolni.
Az elismerésekről azonban megszületett a döntés, a díjakat Őrsi Gergely polgármester és dr. Szalai Tibor jegyző személyesen vitte el és adta át a kitüntetetteknek.

2020-ban a II. kerület Posztumusz díszpolgári címét Póta Gyula közgazdász, a II. kerület első szabadon választott polgármestere, Díszpolgári címét Radnóti Zsuzsa Kossuth- és Jászai-díjas dramaturg, érdemes művész kapta. II. Kerületért Emlékérmet Hornyánszkyné Becht Erika zenepedagógusnak és Cakó Ferenc animációsfilm-rendező, grafikusművész, érdemes és kiváló művésznek adományozott az önkormányzat.
Póta Gyula posztumusz díszpolgári címét özvegye, Bódi Anikó vette át.


Őrsi Gergely Facebook-odalán hangsúlyozta: a járvány miatt elmaradt díszpolgári gálát pótolni fogjuk, hogy díjazottjainkat méltó és biztonságos körülmények között is köszönthessük. Hozzátette: Rendkívül büszke vagyok a kitüntettekre, akiknek a kerület nevében is köszönöm rendkívüli munkájukat, amit közösségünkért, közösségünkben végeztek!
A kerület díjazottjairől bővebben itt olvashatnak: https://bit.ly/3fJKJQx

Címlap