február 9. csütörtök, Abigél, Alex

Átadták az ingyenes esővízgyűjtő edényeket

Címlap   |   2022, július 12 - 15:45Send by email

Az önkormányzat pályázatán minden tartály gazdára talált.

A képviselő-testület korábban teljes egyetértésben döntött arról, hogy a II. Kerületi Önkormányzat idén áprilisban pályázatot írjon ki esővízgyűjtő edényekre. A cél, hogy városrészünkben nemcsak a közterületi növények locsolásának minél nagyobb hányadát biztosítsák összegyűjtött esővízből, hanem a lakóházak udvaraira is kiterjesszék a környezetbarát locsolási rendszert, csökkentve ezzel az ivóvíz-felhasználást.

Az első alkalommal meghirdetett lehetőséggel mintegy 230 magánszemély, illetve társasház élt, így a rendelkezésre álló keretet teljesen kihasználták a II. kerületiek. Az önkormányzat térítésmentesen adta át a nyertes pályázóknak a tartályt (fedéllel, leeresztő csappal és talppal együtt).

A lakók július 7-én délutántól estig két helyszínen, a Klebelsberg Kultúrkúriában és a Marczibányi Téri Művelődési Központ udvarán vehették át a kétszáz literes edényeket, amiket az elmaradhatatlan papírmunkát követően ki-ki örömmel haza is vitt a kertjébe, vagy a pályázó 19 társasház udvarába.
Ezzel több, mint 45 ezer literrel nőtt a II. kerület esővízgyűjtő kapacitása, ami a mostanihoz hasonló száraz és forró időszakokban jó szolgálatot tehet.

A Marczibányi téren az edények átadásán részt vett Őrsi Gergely polgármester és Varga Előd Bendegúz alpolgármester is.