Átadták az új gyalogosátjárót a Széll Kálmán téren

Kulcsszavak Megosztás

Használatba vehették a gyalogosok a Széll Kálmán téri átjárót. Hamarosan nyit a Pénzmúzeum is.

A december 2-án átadott gyalogosátjárót már 2014 óta tervezték, mert a Várfok utca felé, hogy áthidalják a szintkülönbséget a Vár és a Városmajor felé, de a Széll Kálmán tér felújításának költségvetési keretébe akkor nem fért bele. Az átjárót végül a Postapalota felújításához kapcsolódó beruházás részeként a Market Építő Zrt. kivitelezésében, az MNB leányvállalatának, az MNB-Ingatlan Kft. beruházásának keretében építették meg. Éves szinten több százezer kerékpáros és járókelő mindennapjait könnyíti meg.

Új átjáró a Széll Kálmán téren

Az új közlekedési csomópont legmagasabb pontjára akadálymentességet biztosító lift került, hogy mindenkinek elérhetők legyenek a Várfok utcából induló buszjáratok. A Vár irányába pedig egy lankás lépcsőn és rámpán lehet haladni, valamint a keresztirányú forgalomnak és az átszálláshoz a Csaba utca tengelyébe egy mozgólépcső és lépcső párost építettek. Az átjárót a tartósság és a könnyű tisztíthatóság érdekében fém burkolattal látták el.

Szintén az átjáró biztosítja a megközelítést az egykori és felújítás alatt álló Postapalotába, ahol tavasszal megnyílik a Pénzmúzeum. A múzeum interaktív módon, látványos szimulációk és játékok segítségével mutatja majd be a pénzügyi folyamatok világát minden korosztálynak.

A Pénzmúzeum is hamarosan nyílik

Forrás: MTI/Budai Polgár

Címlap