Átfogó, ingyenes koronavírus-szűrés gyorsteszttel Budán

Címlap   |   2021, november 9 - 11:10Send by email

A koronavírus-járvány negyedik hullámában újra aggasztó fertőzési adatok érkeznek.

Regisztráció nélkül kérjük, hogy a tesztelés helyszíneire legalább 40 perccel, regisztrációval legalább 30 perccel a zárás előtt érkezzenek meg, hogy nyilvántartásba vegyék önöket, és biztosan sor kerülhessen a teszt elvégzésére, hiszen helyszínenként véges a napi mintavételi kapacitás!

A szűrés során igyekszünk annyi tesztet elvégezni, amennyit csak tudunk.

Kérjük, viseljenek maszkot, és tartsanak biztonságos távolságot, ha tesztelésre érkeznek!

A foglalható időpontok elfogytak!

Frissítés 2021. 11. 19. :

Szombaton is folytatódik az ingyenes tesztelési

A nagy érdeklődésre való tekintettel egy nappal meghosszabbítjuk az antigén gyorstesztelést a Mechwart ligeten, és szombatra tesztelő pontot nyitunk Klebelsberg Kultúrkúria parkolójában is.

Mindkét helyszínen 9-től 12 óráig tart a tesztelés, nem szükséges a regisztráció, de gyorsíthatja a tesztelés menetét.

A sátrak tesztelési kapacitása véges. A vizsgálatra érkezők számának függvényében regisztráció nélkül várhatóan 11.15-től már nem tudnak azonosító számot adni a sátraknál. A regisztrálókat is arra kérjük, legkésőbb 11.30-ig érkezzenek meg a szűrésre!

Hálásan köszönjük minden résztvevőnek a tesztelésben nyújtott segítséget külön kiemelve a II. kerület egészségügyi szolgálatát, a Szent Ferenc Kórházat, az Irgalmasrendi Kórházat és a Johannita mentőszolgálatot!

***

Ennek érdekében Budapest I. és II. kerületének önkormányzatai, együttműködésben a Szent Ferenc Kórházzal és a Budai Irgalmasrendi Kórházzal, ingyenes koronavírus szűrést szerveznek az I. és a II. kerületben.

Az antigén gyorsteszttel való szűrés ingyenes, bárki által igénybe vehető.

Mivel a teszt már a tünetek megjelenése előtt, akár a fertőzés második napjától képes kimutatni a koronavírust, a szűrővizsgálatot azoknak az egészséges, vagy magukat egészségesnek gondoló személyeknek is ajánljuk, akik még a tünetek és panaszok jelentkezése előtt szeretnék kizárni a fertőzés tényét. A teszt alkalmas a COVID-19 és a szezonális influenzafertőzés megkülönböztetésére is.

A mintavétel orrgaratból történik, az eredmény 15 perc után megismerhető. A teszt előtt 30-60 perccel az orrfújás, orrspray és egyéb légúti készítmény használata, alkoholos és koffein tartalmú ételek, italok fogyasztása kerülendő.

A szűréshez személyi okmányok (személyi igazolvány, útlevél vagy új típusú jogosítvány, továbbá lakcímkártya), valamint TAJ kártya bemutatása szükséges.

A szűrésre jelentkező a vizsgálatkérő lapot lehetőség szerint (2 példányban) kinyomtatva és kitöltve hozza magával, de természetesen azt helyben is kitöltheti. Vizsgálatkérő lap letöltése >>>

A szűréseket a II. kerület Egészségügyi Szolgálata, a Szent Ferenc Kórház, illetve a Budai Irgalmasrendi Kórház orvosai és egészségügyi szakdolgozói végzik.

A II. kerületi szűrésekre előzetesen regisztrálni lehet a II. kerületi Önkormányzat honlapján, de a szűrőállomások e nélkül is fogadják a jelentkezőket. Regisztráció >>>

Fontos célunk, hogy lakóink minél jobb egészségügyi ellátást kaphassanak, ezért egyházi és önkormányzati együttműködéssel tesszük magasabb színvonalúvá a kerületi egészségügyi szakellátást. Ennek jegyében jött létre az a megállapodás, amelyben az Irgalmasrendi Kórház, a Szent Ferenc Kórház, valamint az I. és II. kerület egészségügyi szolgálata összehangolt tudással és együttműködéssel segítik a járó- és fekvőbeteg ellátást, és most is erre a megállapodásra támaszkodhatunk a szűrés lebonyolításakor.

A szűrésen való részvétel mellett mindenkit biztatunk a védőoltás felvételére!

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk Budára!

A szűrések helyszínei és időpontjai:

1. II. kerület 1024 Budapest, Mechwart liget - sátor a szökőkútnál

2021. november 10. és 12. (szerda-péntek), valamint 2021. november 15. és 19. (hétfő-péntek) között, hétköznaponként 15:00 és 18:00 óra között.

2. Szent Ferenc Kórház (1021 Budapest, Széher út 73.)

2021. november 10. és 12. (szerda-péntek), valamint 2021. november 15. és 19. (hétfő-péntek) között, hétköznaponként 10:00 és 13:00 óra között.

3. Budai Irgalmasrendi Kórház előtti sátor (1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 7.)

2021. november 10. és 12. (szerda-péntek), valamint 2021. november 15. és 19. (hétfő-péntek) között, hétköznaponként 15:00 és 18:00 óra között.

Csatolmányok: