Átfogó közbiztonsági fejlesztés a kerületben

Kulcsszavak Megosztás

Új, digitális alapra helyezte és bővíti a térfigyelő rendszerét a II. Kerületi Önkormányzat.

Az eddigi legátfogóbb fejlesztéssel a városrész számos pontját teszik még biztonságosabbá. Újdonság, hogy a II. kerületi rendszer felvételei a Budapesti Rendőr-főkapitányságra is eljuthatnak. Már megújult a Buday László utcai térfigyelő központ és korszerűbbekre cserélik a Rezeda utcai Hidegkúti Rendészeti Központban üzemelő alközpont műszaki rendszerét, illetve a meglévő kamerákat, amelyek újabb tizenkét helyszínt figyelnek.


Jelenleg 40 kamera pásztázza a közterületeket éjjel-nappal, de a beruházás lehetőséget ad arra, hogy az új rendszer akár száz kamerát is kezelhessen. Pesthidegkúton újabb kamerákat helyeznek ki a Nagykovácsi út–Dámvad utca, a Rézsű utca–Táltos utca, a Határ utca–Rézsű utca, a Csatlós utca–Ördögárok utca, a Nagykovácsi út–Szép Juhászné út–Nagyrét utca, valamint a Határ utca–Nagyrét utca találkozásánál. A belső városrészben ezentúl a Kapy utca–Törökvész út–Csatárka utca, a Kuruclesi út–Budenz út, a Csalogány utca–Bem rakpart, a Horvát utca–Fazekas utca–Kacsa utca, illetve a Zsigmond tér és a Pasaréti tér rendjét is kamerák figyelik.
A megújult térfigyelő rendszert Láng Zsolt polgármester és Szalai Tibor jegyző, valamint Seres Ernő rendőr alezredes, a II. kerület rendőrkapitánya és Móré Szabolcs alezredes, a Rendészeti Osztály vezetője a Városrendészet munkatársaival együtt tekintette meg.


– Ez az eddigi legnagyobb bővítés és a legátfogóbb modernizációs fejlesztés, amellyel városrészünk számos forgalmas pontját tesszük biztonságosabbá – mondta a beruházás kapcsán a polgármester. Láng Zsolt hangsúlyozta, hogy a térfigyelő rendszer az október közepéig tartó felújítási munkálatok alatt is folyamatosan üzemel.
Az eseményen részt vett Riczkó Andrea, Biró Zsolt, Gór Csaba és Legény Béla önkormányzati képviselő is.

Címlap