2020. március 18.

Az Egészségügyi Szolgálatnak a tervezett ellátásokat halasztania kell a járványügyi veszélyhelyzet miatt

Kulcsszavak Megosztás

A járványügyi veszélyhelyzet miatt az Egészségügyi Szolgálatnak miniszteri utasításra a tervezett ellátásokat halasztania kell, így ellátására csak sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerülhet sor.

Kérjük, ezt jelezzék telefonos bejelentkezéskor, illetve ezt az intézmény bejáratánál Munkatársaink ellenőrizni fogják. Amennyiben a sürgős vizsgálatot kérő páciens állapota a kísérést nem kívánja meg, kísérő, hozzátartozó nem tartózkodhat az épületben. Kérjük hozzátartozóját az épület előtt várja meg!

Tájékoztatjuk, hogy a 65 év feletti munkatársak (orvos/szakdolgozó) a miniszteri utasítás értelmében nem vehetnek részt a személyes találkozással járó betegellátásban.

A fentiekre való tekintettel A KORÁBBI IDŐPONTFOGLALÁSOKAT TÖRÖLTÜK. Erről tájékoztattuk írásban azokat a pácienseket, akik korábban megadták elektronikus (e-mail) elérhetőségüket. További utasításig az időpontra történő betegellátás szünetel.

Az Önök, valamint dolgozóink védelmében hozzuk meg a fenti intézkedéseket. A 46/2020. (III.16) Kormányrendelet 2 §. (1.) pontjára való hivatkozással, különösen a 70 év feletti lakosok otthonmaradását kérjük.

Továbbá kérem Önöket, amennyiben köhögnek, lázasak, nehézlégzésük van és a tünetek jelentkezését megelőző 14 napban szoros kapcsolatban voltak új koronavírussal fertőzött személlyel vagy az új koronavírus fertőzéssel érintett területen jártak kérjük, ne üljenek le a váróteremben, hanem telefonon konzultáljanak háziorvosukkal a további intézkedések megtétele érdekében!

Köszönöm megértő együttműködésüket!

Budapest, 2020. március 18.

Dr. Polák László

főigazgató főorvos

Címlap