2023. április 12.

Az év képe - A II. kerület művészszemmel

Kulcsszavak Megosztás

Alkotói pályázat amatőr és hivatásos művészeknek.

A II. Kerületi Önkormányzat pályázatot hirdet amatőr és hivatásos festők, grafikusok részére. A pályázat tematikája: a kerület tájai, utcái, házai, udvarai, emberei, a kerületi életérzés különösebb stiláris megkötés nélkül.
Beadási feltételek: lehetőleg új, de öt évnél nem régebbi, 70x100 cm-nél nem nagyobb műveket várunk. Technikák: a). grafikai (egyedi és sokszorosított), b). festészeti (olaj, tempera, akril), c). akvarell- és pasztellművek.
Beküldhető legfeljebb két mű, melynek JPG-formátumú (fotózott) változatát az [email protected] címre, Rajtmár István nevére kell eljuttatni 2023. ÁPRILIS 30-ig.
Az alkotásokat neves művészekből és szakemberekből álló zsűri bírálja el és válogatja ki a kiállításra. Az eredményhirdetésre és a kiállítás megnyitására várhatóan június 21-én kerül sor.
A kiállítás helyszínei: a Vízivárosi Galéria, illetve a Klebelsberg Kultúrkúria és a Marczibányi Téri Művelődési Központ. Díjazás: a nyertes művet az önkormányzat megvásárolja, ezenkívül az alkotó lehetőséget kap egy önálló kiállításra is az Ady25 Galéria felajánlásából.

Címlap