Befogadnák a csempészett szalamandrákat

Kulcsszavak Megosztás

Szívesen látnák városrészünben a foltos szalamandrákat, ha a hatóság is jónak tartja.

Örömmel fogadná a II. kerület a nemrég védetté nyilvánított Jegenye-völgyben a foltos szalamandrákat, amiket megpróbáltak kicsempészni az országból.

A héten 93 foltos szalamandrát próbáltak kicsempészni az országból, de szerencsére a pénzügyőrök megakadályozták a szállítást. A kétéltűekre most a Fővárosi Állat- és Növénykert vigyáz, jelenleg karanténban vannak, és a hatóságok fogják eldönteni, hogy mi lesz a sorsa, esetlegesen hol engedhetik majd szabadon őket.

- Örömmel vennénk, ha a II. kerületi „Szalamandra-völgy” adhatna otthont ezeknek a példányoknak is, persze csak akkor, ha nincs kizáró ok, és nem veszélyeztetik a mostani stabil, egészséges foltos szalamandra állományt - tájékoztatott közösségi oldalán Őrsi Gergely polgármester. Mint jelezte, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettessel ellátogatott az állatkertbe, ahol most is vigyáznak a szalamandrákra, és köszönetet mondtak az ott dolgozóknak, amiért nemcsak bemutatják az élővilágot, hanem gondoskodnak is a bajba került szalamandrákról.


Címlap