2020. május 02.

Beköltöztek az egészségügyi dolgozók

Kulcsszavak Megosztás

Már berendezkedtek a helyi egészségügyi intézményekben dolgozók azokban a lakásokban, amelyeket a II. Kerületi Önkormányzat ajánlott fel számukra a járványhelyzet idejére.

A lakásokra a Kapás utcai rendelőintézetből, a Budai Irgalmasrendi Kórházból és a Budapesti Szent Ferenc Kórházból érkezett igénylés a feladatot ellátó, a koronavírus elleni küzdelemben részt vevő munkatársak részére.

A Budai Irgalmasrendi Kórházban elmondták, hogy nagy örömmel fogadták a II. kerület felajánlását. A rendelkezésre álló lakásokba olyan szakdolgozóik költöztek be, akiknek sürgős esetben nehezen lenne megoldható a bejárás az intézménybe, vagy a hivatásuk ellátása miatt fertőzésveszélynek lehetnek kitéve, ezért szeretteiket féltve nem térhetnek haza a napi munka után.

A Széher úti Szent Ferenc Kórházban is köszönettel vették, hogy több, a járvány idejére hozzájuk jelentkezett szakember és segítő munkatárs lakhatása oldódott meg ezzel a gesztussal. Az ideiglenesen üresen álló lakások igénybe vételével például olyan vidéki ápolók és orvostanhallgatók is náluk dolgozhatnak, akik a lakhatási felajánlás révén a járvány szempontjából frontvonalnak számító fővárosban tudják önkéntesként kivenni részüket a védekezés elleni küzdelemből – mondta dr. Toldy-Schedel Emil főigazgató.

Mint korábban írtuk, a lakásokat azért tudta felajánlani az önkormányzat egy időre, mert a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel márciusban felfüggesztették a helyi szociálisbérlakás-pályázatot, hogy a részvételi lehetőséget a járvány megszűnését követően minden érdeklődő számára egyenlő mértékben biztosíthassák. A veszélyhelyzeti korlátozások bevezetése miatt a lakások megtekintése, illetve a kérelem benyújtásához szükséges dokumentumok beszerzése egyaránt akadályokba ütközött. A pályázatot később ismét kiírják. A felújított és alapvető bútorokkal ellátott helyiségek így egyelőre az egészségügy frontvonalában dolgozókat szolgálhatják.

Címlap