Beruházások a közlekedésbiztonság érdekében

Kulcsszavak Megosztás

Kerületszerte folyamatos fejlesztéseket végez a biztonságos közlekedésért a II. Kerületi Önkormányzat.

Korábbi ígéretének megfelelően nyomógombos jelzőlámpával teszi biztonságosabbá a Hűvösvölgyi úton a Csibor utcai gyalogátkelőt a II. Kerületi Önkormányzat. A zebránál már több baleset is történt. Az átkelés leginkább a sötét, csapadékos, téli időszakban volt nehézkes és sokszor veszélyes. Az autósok is gyakran hagyták figyelmen kívül a szabályokat. A védett átkelő most hozzájárul a járókelők biztonságához. 
                                                                                 *

A biztonságosabb közlekedést szolgálja, hogy az önkormányzat megkezdte a 30 km/órás forgalomcsillapított övezetek határánál a burkolatok felfestését. Az aszfaltra a 30-as szám kerül jól látható módon. Az első felfestés Pesthidegkúton a Széchenyi utca Hidegkúti út felőli végén készült el az új, sebességcsökkentést szolgáló menetdinamikai küszöb után.
                                                                                      *

A II. kerületi közlekedés biztonságosabbá tételét célzó program keretében kiemelt kereszteződés épül a Templom utca és Templom köz találkozásánál, ami biztonságosabbá teszi a közlekedést. A magasított úttestszakasz előtt az arra közlekedő járművek csökkentik a sebességüket, így a forgalom is lassul, de mégis könnyebb az átkelés rajta, mint egy fekvőrendőrön.
A Templom utcában lakossági kérésre járda épül, amin babakocsival is kényelmesen lehet közlekedni.

Címlap