Betegfogadási rend a Kapás utcai rendelőintézetben

Kulcsszavak Megosztás
Send by email

A fokozódó járványhelyzetre tekintettel továbbra is a júniusban bevezetett betegellátási rend érvényes a II. Kerületi Egészségügyi Szolgálatnál.

A napról napra fokozódó járványügyi helyzetre tekintettel továbbra is indokolt fenntartani a 2020. június 15-től a Nemzeti Népegészségügyi Központ által miniszteri jóváhagyással kiadott egészségügyi ellátási terv szerint bevezetett betegfogadási rendet.

Eszerint a páciensek tömeges jelenlétét és hosszas várakoztatását a rendelőkben meg kell előzni ezért az épületben történő beléptetés továbbra is ellenőrzötten történik: helyesen felhelyezett maszkban, kézfertőtlenítést követően lehet belépni, a páciensek közötti biztonságos távolságot be kell tartani. Az épületbe történő beléptetéskor munkatársaink hőmérsékletmérést és járványügyi kikérdezést végeznek.

A rendelésekre történő időpontfoglalásokon igyekeztünk egyszerűsíteni: a betegirányítóval (telefonon 488-7522, e-mail-en: [email protected]) újból lehet időpontot egyeztetni a Kapás utcai laboratóriumba, röntgen és ultrahang vizsgálatokra, a nőgyógyászatra, a Községház utcai reumatológiára és szemészetre. Továbbra is telefonon kérik az időpont egyeztetéseket a páciensekkel történő előzetes konzultáció érdekében a többi rendeléseken, ahol fokozatosan térünk majd vissza a betegirányítóval telefonon illetve e-mail-en történő időpontfoglaláshoz.

A telefonon és e-mail-en történő időpont egyezetésen túlmenően az interneten, úgynevezett webes felületen történő időpontfoglalás lehetőségét – a jelenleg is elérhető laboratóriumi vizsgálatra és kardiológiai ellátásra való jelentkezés mellett - tovább bővítettük a Kapás utcai röntgen ultrahang és szemészeti vizsgálatokra, illetve hamarosan bővíteni fogjuk más vizsgálatokra is. A II. kerületi lakosok a webes felületet honlapunkon a nyitó oldalon található linken tudják elérni azt követően, hogy e-mail címüket megadják a betegirányítóban.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amennyiben az internet alapú időpontfoglalást választják, legyenek figyelemmel az egyes részlegek külön tájékoztatására.

Internetes előjegyzés: http://www.kapas.hu/elojegyzes/default.aspx

A bejárat előtt a Kapás utcai telephelyen továbbra is külön fogadják a laboratóriumi vizsgálatra érkező a pácienseket. A laborba érkezők az épület jobb oldalán, a Varsányi Irén utca irányában várakoznak. A többi szakrendelésre és az emlőszűrésre érkezők az épület bal oldalán. A két várakozó sort portás munkatársak irányítják. A többi telephelyen a beléptetés egy sorban történik.

Az intézet vezetése kéri, hogy lehetőség szerint a járványügyi kérdőívet már kitöltve hozzák magukkal a vizsgálatokra (letölthető a www.kapas.hu oldalról).Járványügyi kérdőív: http://kapas.hu/járványügyi%20kérdőív.pdf

Kérjük Önöket az előjegyzési időpontok pontos betartására, se sokkal korábban és főleg ne később érkezzenek a megadott időponthoz képest. Mindannyiunk közös érdeke, hogy komfortos és biztonságos ellátást tudjon az Intézet nyújtani Önöknek. Az Intézetben mindenki messzemenően törekszik az Önök egészségének megőrzésére, figyelembe véve, hogy korlátozott létszámú fűtött várótérrel rendelkezünk, de minél több beteget tudjunk ellátni. Senki ne maradjon ellátás nélkül! Ehhez kérjük segítségüket!

Köszönöm megértő együttműködésüket!

Budapest, 2020. október 01.

Dr. Polák László

főigazgatő főorvos

Címlap