2020. május 06.

Betegtájékoztató – betegellátás május 4-től

Kulcsszavak Megosztás

Meghatározott alapelvek betartása mellett újraindulhattak a háziorvosi, gyermekorvosi ellátások, a fogászati ellátás, a járóbeteg-szakellátás és a diagnosztikai ellátás.

Az újraindulás nem jelenti a régi rendhez való visszatérést!


A jelenlegi előírások szerint

- továbbra is törekedni kell a távkonzultációval történő ellátásra
- személyes vizsgálatokra előzetesen egyeztetett módon távkonzultációt követően kerülhet sor.


Nagyon fontos az egyeztetett időpont pontos betartása a várókban töltött idő és a személyek számának minimalizálása érdekében!


A koronavírus átvitele szempontjából magas kockázatú tervezett beavatkozások, vizsgálatok (pl. fogászati beavatkozások, endoszkópos vizsgálatok stb.) elvégzésére - a miniszteri levélben leírtak alapján - csak negatív PCR teszt eredmény birtokában kerülhet sor. A tesztelés kivitelezéséről később ad tájékoztatást a minisztérium.


Az életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében történő ellátásokra továbbra is a 2020. március 16-án bevezetett gyakorlat szerint lehet jelentkezni.


A 65 év feletti orvosok, egészségügyi szakdolgozók a korábbi miniszteri utasítások értelmében nem vagy csak saját felelősségre vehetnek részt a személyes találkozással járó betegellátásban.


A cél változatlanul, hogy a rendelőkben elkerüljük a tömeges jelenlétet az Önök valamint az egészségügyi dolgozók védelmében.


Amennyiben köhögnek, lázasak, nehézlégzésük van és a tünetek jelentkezését megelőző 14 napban szoros kapcsolatban voltak új koronavírussal fertőzött személlyel vagy az új koronavírus-fertőzéssel érintett területen jártak, ne üljenek le a váróteremben, hanem telefonon konzultáljanak háziorvosukkal a további intézkedések megtétele érdekében!

Info: 
A II. Kerületi Egészségügyi Szolgálat központi telefonszáma: +36 1 488 7500, honlapja: www.kapas.hu .

A szakorvosok telefonos, e-mail vagy skype elérhetőségét a honlapon, az adott részleg tájékoztatójában teszik közzé.

Címlap