2020. január 02.

Bezárt a hűvösvölgyi kormányablak

Kulcsszavak Megosztás

2020. január elsejétől már nem lehet ügyet intézni a hűvösvölgyi kormányablakban.

Az új év változást hozott a II. kerületi hivatalok életében is: dr. György István, Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízott december 20-án arról tájékoztatta a II. Kerületi Önkormányzatot, hogy a Miniszterelnökség és a Kormányhivatal áttekintette a budapesti kormányablakok működését, és ennek alapján a Hűvösvölgyi Szolgáltatóházban működő kormányablak-kirendeltséget január 1-jétől bezárják.
A kormánymegbízott elektronikusan megküldött tájékoztatása szerint a Bátori László utcai, összesen öt munkaállomással rendelkező, kiskapacitású kormányablak-kirendeltség „nem tudott eleget tenni a kormányablakok feladat- és hatáskörébe utalt ügyek teljes körű ellátásának, tekintettel a méretéből, kapacitásából eredő okokra”. Az elkészült okmányokat is csak a Margit körúti kormányablakban tudták az ügyfelek átvenni.


Mindezekre figyelemmel, illetve a Miniszterelnökség tájékoztatása alapján a Hűvösvölgyi Szolgáltatóházban (1021 Bátori László utca 2.) található kormányablakot 2020. január 1-jétől bezárják.
Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere elmondta: a döntés számára megdöbbentő és elfogadhatatlan, ezért felülvizsgálatát fogja kezdeményezni. Mivel az okmányirodák működtetését központosította a kormány, így a II. Kerületi Önkormányzat a kerületi lakosok helyben történő ügyintézéséhez a helyiség kialakításával és folyamatos működtetésével tudott hozzájárulni.
– A továbbiakban is fontosnak tartjuk, hogy kerületünk polgárai otthonukhoz közel intézhessék hivatalos ügyeiket, így azonnal elkezdünk dolgozni azon a megoldáson, ami a legjobban szolgálja az érdekeiket. A II. Kerületi Önkormányzat minden szükséges segítséget kész megadni, a már eddigi feladatain túlmutatóan is, legyen szó ingatlanról, anyagi segítségről vagy akár humán
erőforrásról – emelte ki a polgármester.
Mint ismert, 2015 decemberében adták át a kormányablakot a Hűvösvölgyi Szolgáltatóházban. A HÜVI II. emeleti helyiségét akkor a II. Kerületi Önkormányzat 70 millió forintért vásárolta meg és rendezte be a Kormányhivatal számára, hogy Pesthidegkút lakossága a korábbinál ényelmesebben és gyorsabban intézhesse ügyeit.

Okmány- és egyéb kormányablak ügyek intézésére a II. kerületben a továbbiakban a 1024 Margit körút 47-49. szám alatti kormányablakban van lehetőség, ahol megerősített létszámmal és eszközparkkal várják az ügyfeleket.

Címlap