Biciklihajtású karácsonyi világítás

Kulcsszavak Megosztás

A fenntarthatóság jegyében készült a karácsonyi világítás a Mechwart ligetben.

Az eddig megszokott díszkivilágításról idén lemond a II. kerület, de a karácsonyi hangulat megteremtése idén sem maradhat el. Az önkormányzat az energiatakarékosság jegyében alternatív módon igyekszik fényeket varázsolni a közterületekre.

Első lépésként elkészült a Mechwart liget új karácsonyi díszítése és kivilágítása, ahol az egyik legfontosabb szempont a fenntarthatóság volt. Ezúttal nem kivágott fenyőfa áll a liget közepén, hanem egy karácsonyi installáció, a világítás és a fényforrások egy része pedig megújuló energiával üzemel. Számos fényfüzér energiáját napelem biztosítja.

Az sem hétköznapi, hogy a téren elhelyezett „fényfenyő” csak akkor világít, ha jól megtekerik az energiaellátást szolgáló bicikliket. A töltőbiciklik használatával mindenki megtapasztalhatja, hogy mekkora energiára van szükség már egy-egy fényfüzér világításához is.

Az installációt november 27-én vasárnaptól használhatják először, akkor kezdődnek az adventi programok is, melyekre mindenkit szeretettel várnak.


A díszvilágításra szánt összegből emelték a rászorulóknak nyújtott támogatásokat, és rezsitámogatást nyújtanak a nehezebb helyzetben került, nem vezető beosztásban dolgozó munkatársaknak.

Címlap