Biztonságosabb kereszteződések

Kulcsszavak Megosztás

Burkolatkiemeléssel és körforgalommal a nagyobb biztonságért

Biztonságosabb lett a kereszteződés

A járművek vezetőit sebességcsökkentésre készteti az a beruházás, amelynek keretében a II. Kerületi Önkormányzat burkolatkiemelést építtetett a Pitypang utca–Felső Zöldmáli út találkozásához. A balesetveszélyes helyen a meredek Pitypang utcából érkezők gyakran nagy sebességgel érkeztek a kereszteződésbe, veszélyes helyzetet okozva ezzel.

Új körforgalmú csomópontok a Marczibányi téren
A nagyobb forgalmú, számos becsatlakozó úttal rendelkező csomópontban a korábbi tervek alapján megkezdődtek a körforgalmak építési munkái. A II. Kerületi Önkormányzat három fát ültetett át az építési területről a máriaremetei templomkertbe.

A Marczibányi tér Garas utcai és Aranka utcai csomópontjának körforgalommá történő átalakítási munkálatai június 20-án kezdődnek meg. A nagyobb forgalmirend-változással járó útépítést megelőzően a területen a közműszolgáltatók végeztetnek fejlesztési, illetve vezetékkiváltási és felújítási munkálatokat.

Jelenleg folyik a vízvezeték és a távközlési szolgáltatók vezetékeinek kiváltása, a szennyvíz- és csapadékvízelvezető-rendszer javítása, és zajlanak az elektromos hálózat fejlesztési munkálatai is. A kivitelezés során öt fát átültetnek, valamint a Ribáry utcánál található kerületi címert is új helyszínen építik vissza. A munkavégzés várhatóan augusztus 20-án befejeződik, a két új körforgalom és a kialakítandó hét új gyalogos-átkelőhely hozzájárul a biztonságos közlekedéshez.

Címlap