2020. július 02.

Bővül és megújul a parkoló az Akadémiánál

Kulcsszavak Megosztás

A felújítási munkálatok a tervek szerint novemberig tartanak majd.

A fővárosi önkormányzat beruházásában megkezdődött a Hűvösvölgyi út mellett az Akadémia előtti P+R parkoló felújítása, amelynek keretében nemcsak átépítik a területet, hanem bővítik a várakozóhelyek számát, valamint lesz világítás és térfigyelő kamera is.

A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával és a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában a parkolóhelyek bővítésével folytatódik a fővárosi P+R fejlesztési program, ami hozzájárul a gépjárműforgalom csökkentéséhez a város főbb útjain, így mérséklődhet a lég- és zajszennyezettség is.
Lapunk megkeresésére a Budapesti Közlekedési Központ arról tájékoztatott, hogy az Akadémia Park melletti parkolóban 24 új várakozóhely épül, a meglévő P+R parkolót pedig korszerűsítik, a férőhelyek számát 76-ról 85-re bővítik. Emellett felújítják a gyalogjárdát, korszerűsítik a közműveket és a közvilágítást, töltőoszlopot telepítenek elektromos autókhoz, és térfigyelő kamerákat létesítenek. Jó hír az is, hogy 18 új facsemete szépíti majd a környezetet. A beruházás nettó 307 millió forintba kerül. A kivitelezés június 15-én indult, és a tervek szerint novemberben fejeződik be.

A munkálatok miatt várhatóan augusztus 31-ig lezárják a P+R parkolót a gyalogos- és a gépjárműforgalom elől. Ez idő alatt a Hidász utca a Hűvösvölgyi úton a Széll Kálmán tér felé haladva a Kelemen László utca–Pasaréti út vagy a Hűvösvölgyi út–Szilágyi Erzsébet fasor–Gábor Áron utca–Pasaréti út útvonalon közelíthető meg, a Hűvösvölgyi úton a városhatár felé haladva pedig a Gábor Áron utca–Pasaréti út útvonalon keresztül.
A parkolónál lévő kutyafuttatót – amely eredeti formájában megmarad és új kerítés épül köré – a munkálatok ideje alatt ideiglenesen nem lehet használni.

Címlap