2024. február 26.

Búcsú Csere István képviselőtől

Kulcsszavak Megosztás

Az elhunyt önkormányzati képviselőre emlékeztek.

A képviselő-testület február 22-én tartott ülésén búcsúztak Csere István iskolaigazgatótól, a 14. választókerület önkormányzati képviselőjétől, a Fidesz-KDNP-frakciószövetség tagjától.

Február 16-án, életének 66. évében elhunyt Csere István, a Pannonhalmi Főapátság Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskolájának igazgatója, önkormányzati képviselő.

Csere István általános gépésztanár és pedagógia szakos bölcsész végzettségének megszerzése után 1981-ben kezdett tanítani Esztergomban, később a fővárosban. Az első években szakképzésben, majd perifériára szorult gyerekek iskolai képzésében, társadalmi integrációjukat segítő iskolában dolgozott. 1995 óta vezette az ökumenikus iskolát nagy elhivatottsággal, a gyerekek és az iskola érdekeit mindig szem előtt tartva. Igazgatása alatt erősödött az intézmény és a szülők, valamint a környék lakói közötti jó kapcsolat, az iskola Pesthidegkút fontos kulturális helyszínévé vált, számos közösségi rendezvénynek is otthont adva.
Iskolateremtő munkáját a városrész 2004-ben Klebelsberg-díjjal ismerte el. 2015-ben, amikor a tanintézmény fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte, Csere István ezekkel a szavakkal mondott köszönetet az iskolát korábban fenntartó és működtető önkormányzatnak, a pedagógusoknak, a szülői közösségnek és az egyházi személyeknek: „A kapott jóra a válasz csak a hála lehet. Az iskola ügye legyen minden család ügye!” Képviselőként az önszerveződő közösségek támogatását, a konszenzuskeresést és a kompromisszumkészséget tartotta alapvető fontosságúnak.

Vérbeli pedagógus volt, igazi közösségi ember, akit méltán tiszteltek és szerettek sokan. Kedves lénye, finom humora, bölcs tanácsai éppúgy hiányozni fognak diákjainak és pedagógus kollégáinak, mint képviselőtársainak.

Címlap