2020. július 08.

Budapest Építészeti Nívódíja 2020

Kulcsszavak Megosztás

Budapest Főváros Önkormányzata idén is kiír pályázatot Budapest területén megépült, igényes, építészeti értéket képviselő épületek elismerésére.

Ezúton hívjuk fel a II kerületi építtetők és tervezők figyelmét a Budapest Építészeti Nívódíja 2020 pályázatra, amelyről részletes információk innen érhetők el: http://bpnivodij.hu/
A pályázat lebonyolítója a Budapesti Építész Kamara.
A pályázat célja, hogy elősegítse az új értékek teremtését, a hagyományos értékek megőrzését, valamint az építészeti és környezeti kultúra fejlődését. A pályázat kiemelt feladata, hogy elismerje és megismertesse a városképet formáló építészeti alkotásokat, bemutassa az igényesen megtervezett és létrejött alkotásokban résztvevők példaértékű együttműködését a további magas színvonalú, innovatív beruházások ösztönzése érdekében. Cél, hogy a Budapest Építészeti Nívódíja 2020 odaítélésével a legkiemelkedőbb alkotások megkapják a megérdemelt figyelmet és nyilvánosságot.

A pályázatra olyan alkotással lehet jelentkezni, amelynek használatbavételi engedélye 2017. július 2. – 2020. július 1. között vált jogerőssé vagy ebben az időszakban adták át (nem építési engedély köteles építmény esetén).
A pályázat benyújtási határideje: 2020. szeptember 7., 16 óra.

Címlap