Budapestért díjat kapott a Polgármesteri Hivatal munkatársa

Kulcsszavak Megosztás

Rácz Edit, a Humánszolgáltatási Igazgatóság munkatársa vehette át a fővárosi díjat.

A Főváros Napján, november 17-én elismerő díjakat adományozott Budapest Főváros Önkormányzata azoknak, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel dicsőséget szereztek Magyarországnak, Budapestnek.

Budapestért díjat kapott Rácz Edit, a II. kerületi Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Igazgatóság Intézményirányítási Osztályának munkatársa, a humánszolgáltatási ágazat különböző területein hatalmas lelkesedéssel, munkabírással, kiemelkedő szakmai tudással és precizitással végzett nélkülözhetetlen munkájáért.

Őrsi Gergely polgármester, Rácz Edit és Szala Tibor jegyző

Őrsi Gergely polgármester, Rácz Edit és Szalai Tibor jegyző

Rácz Edit 1969-ban kezdett dolgozni a közszférában, és ebből mind az 52 esztendőt a II. kerületi polgármesteri hivatalban töltötte a Művelődési Irodán, majd négy éve az Intézményirányítási Osztályon, a tanügyigazgatási és humánszolgáltatási terület ügyintézőjeként. Az eltelt időszakban példává, sőt fogalommá vált a kerületben és a fővárosban is kitartása, munkabírása, szakmai tudása és hozzáállása, ahogyan naponta odaadóan, figyelmesen és kreatívan végzi a munkáját a humán ágazat különböző területein. A II. kerületi humánszolgáltatási ágazat nagyon jó „kezekben” van nála, igazán jó gazdája az egész humánszolgáltatási területnek.


Az intézményeink fenntartói irányításánál magas színvonalon, valós segítséget nyújt azok működésében, feladatellátásában. Kiválóan látja el a köznevelési, közművelődési, szociális és egészségügyi intézményekkel, a szolgáltatókkal és a szerződő partnerekkel történő kapcsolattartást, valamint a fővárosi és kerületi ágazati együttműködést. Hatalmas lelkesedéssel és közmegelégedéssel övezve végezte a kerületi köznevelési fenntartói, munkáltatói feladatokat az iskolák életében. Az óvodák, bölcsődék magas szintű szakmai színvonalának megőrzése és fejlesztése a szívügye. Ennek eredménye például, hogy kiépült a kerületi fejlesztő pedagógiai hálózatunk, az elmúlt tizenöt esztendőben új óvodák és bölcsődék létrehozásánál folyamatosan együttműködött, és segítette a megnyitásukhoz vezető lépéseket. Emellett az ágazati szakmai dokumentációk készítésében, a helyi rendeletalkotási folyamatokban, valamint a központi ellenőrzésekben évtizedek óta kulcsszereplő. A II. kerület közművelődési életében is egyre fontosabb feladatokat lát el, amióta a díszpolgári és a régebbi és új (pl. Hajós Alfréd-díj) kerületi díjak, kitüntetések ügyintézését is ellátja. A köznevelési és felsőoktatási és közművelődési bizottsági pályázatok koordinációja is az övé, benne a két éve létező színháztámogatásé is. A családbarát Önkormányzat címe jelentős részben neki köszönhető, továbbá harminc kerületi emléktábla állítása is az elmúlt nyolc esztendőben.

Elkötelezetten és ügyfélbarát hozzáállással professzionális támogatást ad- sőt a Hivatal alapértékeit is meggyőzően közvetíti- az Osztály irányítása alatt álló intézmények munkatársai és az intézményhálózat partnerei felé. A köznevelési terület átfogó és intézményi éves beszámolóit és jelentéseit példaértékűen készíti el. Emellett hatékonyan segíti a bizottsági munkálatokat, az Osztályt érintő rendelet- és koncepcióalkotást. A döntés előkészítéssel kapcsolatos előterjesztéseit mindig szakszerű és teljes körű feltárás, reális és időben történő előkészítés jellemzi. A modernizációs kihívásokkal jól boldogult és mindig lehetett rá számítani a járványügyi nehézségek megoldásában, és a köznevelési és szociális ágazatot erősen sújtó vészhelyzeti ellátásuk színvonalas, megfelelő megvalósításában.

Gratulálunk a kitüntetéshez!

Címlap